7 beste plugins voor affiliate marketing

Home » Blog » Affiliate marketing » 7 beste plugins voor affiliate marketing

Wil je geld verdienen met affiliate marketing en heb je een WordPress website? Dan zijn er verschillende goede plugins die je kunt gebruiken om jouw affiliate website succesvol te maken. Lees in dit artikel een overzicht van de beste WordPres plugins voor affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is simpel gezegd het promoten van andermans producten en/ of diensten in ruil voor commissie. Het is het ideale verdienmodel om:

 • Te kunnen werken waar en wanneer je wil
 • Je geen eigen producten wil
 • Geen klantenservice wil

Er zijn diverse affiliate marketeers die een volledig inkomen op het internet verdienen met affiliate marketing.

Waarom een plugin gebruiken?

Een WordPress plugin voegt functionaliteit toe aan een WordPress website die er standaard niet in zit. De plugins die in dit artikel genoemd worden, zijn allemaal plugins die er voor zorgen dat een affiliate website beter of makkelijker werkt.

De 8 plugins voor affiliate marketing:

1. ThirstyAffiliates

thirstyaffiliates

De plugin ThirstyAffiliates is er voor het beheren van jouw affiliate links. De belangrijkste functies zijn:

 • Affiliate links cloaken
 • Affiliate links verkorten
 • Links eenvoudig aanpassen als bijvoorbeeld de URL wijzigt

Een affiliate link heeft normaal gesproken een lange, lelijke URL. Daarbij kan het bezoekers afschrikken als zij een originele affiliate link zien. ThirstyAffiliates lost dit probleem op. Je kunt zelf een eigen URL maken met een eigen prefix zoals “go”of “link”. Ook kun je een eigen prefix kiezen.

Hoe ziet zo’n link er dan uit?

De standaard affiliate link is: https://www.paypro.nl/producten/Dit_Is_een_affiliate_product_19099/xxxxx

Met ThirstyAffiliates verander je de link in https://www.succeswebsite.nl/link/gratis-software.

Zoals je ziet is de link in bovenstaand voorbeeld veel korter. Mocht de originele in de toekomst veranderen, dan kun je deze eenvoudig op één plaats wijzigen in plaats van naar elke pagina te moeten gaan waar de link op staat.

ThirstyAffiliates Pro versie

Naast de gratis versie is er ook een Pro versie voor $ 49,-. Hierbij krijg je onderstaande functionaliteit er bij:

 • Automatisch een affiliate link aan woorden in je content toevoegen
 • Geavanceerde reportage
 • Zoeken en importeren van  Amazon affiliate links
 • Affiliate links inplannen
 • Kliks met Google Analytics meten
 • Automatisch controle op broken affiliate links

2. WP Notification Bars

wp notifications bar

De plugin WP Notification Bars plaats een balk aan de bovenkant van je website. In de balk kun je de bezoeker op je website ergens op attenderen. Voor affiliate marketing is het ideaal om bijvoorbeeld:

 • Een affiliate aanbieding te promoten (denk aan een korting)
 • Een bezoeker zicht te laten inschrijven op je e-maillijst

3. Monsterinsights

monsterinsights

Monsterinsights is de beste WordPress plugin om Google Analytics te koppelen. De plugin is meer dan 2 miljoen keer gedownload en maakt het je makkelijk om de koppeling met Google Analytics binnen 5 minuten zonder zelf code te hoeven schrijven, op je website te activeren. Daarnaast heeft een leuke extra’s zoals een Google Analytics dashboard in WordPress waarmee je je statistieken binnen WordPress kan bekijken.

4. WooCommerce

woocommerce

Met WooCommerce tover je je WordPress website om in een webshop. Voor affiliate marketing is dit ideal als je een affiliate webshop met producten wil maken. Het ziet er uit als een echte webshop alleen kunnen bezoekers niet afrekenen maar worden naar de adverteerder doorgestuurd.

5. WP All Import

wp all import

WP All Import is een betaalde plugin en onmisbaar als je productfeeds in wil lezen. Productfeeds gebruik je bijvoorbeeld in een webshop. Een adverteerder stelt een bestand met zijn producten beschikbaar. Met WP All Import kun je het bestand inlezen en wordt de webshop automatisch met producten gevuld. Ook kun je periodiek een import draaien om prijzen bij te werken.

6. Optinmonster

optinmonster

Als je e-mailmarketing wil gaan toepassen, dan is Optinmonster onmisbaar. Met Optinmonster maak je popups met een optin zodat bezoekers op je website op je mailinglijst terechtkomen. Optinmonster is de beste lead generator en conversie tool op de markt. Je kunt verschillende soorten lichtbox popups, slide in formulieren, sidebar formulieren en floating balken toevoegen.

7. Yoast SEO

yoast seo

Yoast SEO is eigenlijk voor elke WordPress website onmisbaar naar ik wilde deze plugin toch nog even noemen. Yoast SEO kan je goed helpen om goed geoptimaliseerde SEO content te schrijven. Houd wel in gedachten dat het richtlijnen zijn en dat het streven niet moet zijn om “alle bolletjes groen te krijgen”. Het is een handige tool om te controleren of je niks vergeten bent aan on-page optimalisatie.

Aandachtspunten bij het gebruiken van WordPress plugins

Het is verleidelijk om plugins toe te voegen. Maar houd er rekening mee dat plugins je website trager kunnen maken en meer plugins betekent ook meer onderhoud. Kijk daarom altijd goed of je de plugin echt nodig hebt. Voor Google en SEO is een snelle website belangrijk!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie