Hoe snel verdien je geld met affiliate marketing?

Home » Blog » Affiliate marketing » Hoe snel verdien je geld met affiliate marketing?

Veel mensen die met affiliate marketing starten vragen hoe snel je geld met affiliate marketing kan verdienen? Een begrijpelijke vraag maar helaas is er niet een eenduidig antwoord omdat het van veel factoren afhankelijk is.

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing marketing promoot een affiliate producten en/ of diensten van een adverteerder in ruil voor commissie. Er kan gebruik worden gemaakt van een affiliate netwerk, het netwerk registreert de verkopen en betaalt de commissies uit.

affiliate marketing werking

Hoe werkt affiliate marketing?

Een affiliate stuurt bezoekers via een affiliate link naar de website van een adverteerder, dit kan op verschillende manieren:

  • De affiliate heeft een website of blog en stuurt bezoekers naar de adverteerder
  • De affiliate gebruikt social media, bijvoorbeeld Instagram of YouTube, om bezoekers door te sturen
  • De affiliate gebruikt e-mailmarketing om bezoekers door te sturen

affiliate marketing e-mail

Dit zijn de meest gebruikte manieren. Het principe is eigenlijk overal hetzelfde, plaats een affiliate link en zorg dat er op geklikt wordt. Daarna moet de doorgestuurde bezoeker op de website van de adverteerder overgaan tot een aankoop.

Hoe snel verdien je geld met affiliate marketing?

Zoals eerder aangegeven is dit van verschillende factoren afhankelijk. Affiliate marketing is een drietraps raket:

  • De affiliate trekt bezoekers aan
  • De affiliate stuurt bezoekers door naar de website van de adverteerder
  • De bezoeker gaat over tot aankoop op de website van de adverteerder

Als affiliate heb je invloed op de eerste 2 stappen, niet op de laatste stap. Hoe snel je geld gaat verdienen is afhankelijk van hoe snel en hoeveel bezoekers de affiliate aan kan trekken en hoe goed hij in staat is om deze door te sturen naar de adverteerder. Dit is voor een groot gedeelte afhankelijk van het platform en de strategie die de affiliate kiest.

Bezoekers aantrekken

Bezoekers kun je onderscheiden in 2 soorten:

  • Gratis bezoekers – bijvoorbeeld bezoekers die via SEO naar je website komen, volgers op je social media of inschrijvers op je mailinglijst
  • Betaalde bezoekers – bezoekers die je via een advertentie naar jou toe komen

Veel starters kiezen voor een website of een blog en hanteren een content marketing strategie in combinatie met SEO. Ze schrijven artikelen, zorgen dat deze hoog in Google komen en zo bezoekers aantrekken. Dit werkt heel erg goed en is een duurzame strategie maar heeft wel een nadeel. Voordat je resultaten van je SEO inspanningen ziet, ben je al snel 6 tot 9 maanden verder. En zo lang duurt het dan ook voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Als je een website of blog hebt, kun je wel sneller bezoekers aantrekken. Je zal dan moeten adverteren met bijvoorbeeld Google Ads of via Facebook en Instagram adverteren. Als je dit goed beheerst kun je binnen een paar dagen (en zelfs nog sneller) al geld verdienen.

Andere opties

Je kan natuurlijk ook een andere strategie hanteren, namelijk social media of e-mailmarketing. Deze opties zullen waarschijnlijk sneller dan SEO gaan maar hebben ook tijd nodig. Je zal eerst een aantal volgers op je social media kanalen of inschrijvers op je mailinglijst moeten hebben. Ook dit zal tijd kosten.

Affiliate marketing, geen get rich quick methode

Zoals je hebt kunnen lezen is het geld verdienen met affiliate marketing een proces dat tijd nodig heeft. Zonder te adverteren zal je een periode, reken op 6 tot 12 maanden, werken zonder dat daar inkomsten tegenover staan. Het voordeel is wel dat de kosten niet heel erg hoog zijn. Voor een paar tientjes per jaar heb je een domeinnaam en hosting. Een WordPress website zelf maken is niet heel erg moeilijk en teksten schrijven kost je tijd maar geen geld. Als de basis eenmaal staat en je geld begint te verdienen dan kunnen de inkomsten snel oplopen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie