10 Manieren om online geld te verdienen

Home » Blog » Algemeen » 10 Manieren om online geld te verdienen

Wil je online geld verdienen en locatie onafhankelijk werken? Dat is heel goed mogelijk! Er zijn verschillende manieren om een online inkomen te genereren en overal te kunnen werken waar en wanneer jij dat wil. Benieuwd hoe? Lees gauw verder om de 10 manieren om online geld te verdienen te ontdekken.

1. Begin een eigen webshop

Met een webshop verkoop je online producten en eventueel diensten. Dit kunnen fysieke of digitale producten zijn. Met digitale producten kun je over ter wereld je bedrijf runnen maar ook met fysieke producten is dit mogelijk. Je kan gebruik maken van een zogenaamd fulfillment bedrijf.

Een fulfillment bedrijf neemt het logistieke proces voor zijn rekening. Producten worden voor je opgeslagen in een eigen loods en vandaar worden de bestellingen verstuurd. Op deze manier manier heb je hier geen omkijken naar en kun je je met de marketing en eventueel de klantenservice bezighouden.

webshop starten

2. Dropshipping webshop

Is een webshop wel iets voor je maar wil je toch liever geen eigen producten? Dan kun je kijken naar een webshop op basis van dropshipping. Met dropshipping werk je samen met een leverancier die uit jouw naam de producten verstuurt en de klantenservice voor zijn rekening neemt. Ook met deze oplossing hoef jij je alleen maar te zorgen voor het internet gedeelte. Jij zorgt voor de webshop en de marketing.

3. Online beroepen zoals:

Er zijn ook diverse beroepen die je je heel goed online uit kunt voeren. Met deze beroepen kun je over ter wereld werken zolang je een laptop en werkend internet hebt:

 • Virtueel assistent – als virtueel assistent ondersteun je andere ondernemers en/of bedrijven met diverse werkzaamheden. Bijvoorbeeld content plannen, websites bijhouden, afspraken maken, mail beantwoorden.
 • Tekstschrijver – als tekstschrijver help je andere ondernemers en/of bedrijven met het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld een website (blogs of andere artikelen) of voor boeken of magazines.
 • Webdesigner – ben je goed in het maken en designen van websites? Dan kun je online als webdeigner werken. Veel van de werkzaamheden kunnen online afgehandeld worden en kunnen dus vanaf elke locatie uitgevoerd worden.
 • Webdeveloper – wat voor een webdesigner geldt, geldt ook voor een webdeveloper. Het beroep van webdeveloper is iets technischer, je houdt je meer met de code en werkzaamheden op server niveau bezig. Ook kun je zelf WordPress thema’s en plugins ontwikkelen.
 • SEO specialist – als SEO specialist zorg jij er voor dat een website hoger in Google komt.

4. Begin een blog

blog starten

Een blog is één an de populairste manieren om online geld te verdienen. De populariteit komt omdat het heel makkelijk is om een blog te starten, de opstartkosten zijn laag en de verdiensten kunnen erg hoog zijn. Met een blog schijf je op regelmatige basis interessante artikelen die (veel) bezoekers aantrekken. Als de bezoekers eenmaal op je website komen, zijn er verschillende manier om hier geld mee te verdienen:

 • Google AdSense op je website plaatsen. Door je bij Google AdSense aan te melden, kun je advertenties op je website plaatsen. Het voordeel is dat het laagdrempelig is, de advertenties kun je binnen enkele uren actief hebben maar het nadeel is dat de verdiensten niet zo heel erg hoog zijn.
 • Advertentie ruimte verkopen. Als je veel bezoekers op je blog hebt, kun je voor bedrijven met dezelfde doelgroep als je blog interessant zijn om te adverteren. Voor een vast bedrag per periode verkoop je advertentie ruimte. Het voordeel is dat je van te voren weet hoeveel je verdient maar het nadeel is dat je pas interessant bent als je veel bezoekers op je blog hebt.
 • Affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten van iemand anders in ruil voor commissie. Je ontvang een vergoeding als een bezoeker via jouw affiliate link een product aanschaft. De voordelen van affiliate marketing zijn dat het laagdrempelig is en dat de verdiensten erg hoog kunnen zijn. Een nadeel is dat het vaak een lange aanloop tijd heeft voordat je er daadwerkelijk (veel) geld mee verdient.

5. Online coaching business

De naam zegt het al, met een online coaching business coach je je klanten via het internet. Als je dit slim opzet kun je met behulp van techniek overal werken waar je wil. Maak bijvoorbeeld een video programma en plaats deze op een membership website waar alleen betaalde klanten toegang tot hebben.

Ook kun je live één op één coaching sessies met behulp van Skype houden. Als je liever meer mensen tegelijk wil helpen, kun je gebruik van webinars maken.

6. Bouw affiliate websites

affiliate marketing

Het is al eerder bij een blog genoemd: affiliate marketing. Affiliate marketing is één van de beste online geld verdien modellen. Je kan een blog maken en hier affiliate marketing op toepassen maar je kan ook aparte websites maken. Een veelgebruikte methode is door een niche (een klein deel van een grotere markt) uit te kiezen en daar een affiliate website voor te maken.

Bijvoorbeeld:

 • Thuis afvallen; niche website over thuis afvallen waarbij je fitness matten, dumbells en andere fitness spullen promoot
 • Vergelijking website; website waarbij je verschillende producten vergelijkt, bijvoorbeeld boormachines, waterkokers, tv’s etc
 • Koel huis tips; een website waar je tips geeft om je huis koel te houden, je kan ventilatoren en airco’s promoten

7. Begin een membership website

Als je over een bepaald onderwerp veel kennis hebt, kun je een membership website beginnen. Een membership website is een website waar iemand een abonnement kan nemen en na betaling toegang tot de website krijgt. Je kan in het afgeschermde gedeelte content zoals video’s, podcasts of e-books plaatsen.

8. Maak je eigen software

Als je technisch bent en goed kan programmeren, dan kun je denken aan het maken van eigen software en deze verkopen. Je kan denken aan:

 • WordPress themes
 • WordPress plugins
 • Kant en klare websites
 • Apps
 • Een eigen oplossing zoals een boekhoud programma of agenda software

9. Geld verdienen met Social media

instagram influencer

Voor veel jongeren is het een droom om influencer te worden. Er zijn al veel voorbeelden van jongens en meisjes die geld verdienen met behulp van social media. Vaak doen ze dit met Instagram. Geld verdienen met social media ziet er heel eenvoudig uit maar het is niet zo makkelijk als het op het eerste gezicht lijkt. De moeilijkheid zit er in dat je eerst veel volgers moet krijgen. Dit krijg je door veel en vaak goede content te plaatsen. En dit is waar veel mensen zich in vergissen, ook al is het model heel eenvoudig het is niet makkelijk om dit voor elkaar te krijgen en om dit vol te houden.

Maar als je eenmaal een grote following hebt, dan is het wel heel goed mogelijk om hier (goed) geld mee te verdienen.

10. Begin een YouTube kanaal

youtube vlogger

Naast Instagram is YouTube ook een populaire manier om online geld te verdienen. Wat voor Instagram geldt, geldt ook voor YouTube: het model is eenvoudig maar om er echt geld mee te verdienen vereist veel werk. Er zijn wel wat meer mogelijkheden om geld met YouTube te verdienen:

 • Advertenties van Google op je kanaal tonen; de advertenties worden aan het begin of tijdens de video getoond. Je moet minimaal 1000 volgers hebben om hier gebruik van te kunnen maken
 • Affiliate marketing; promoot verschillende producten van anderen in je video en plaats een affiliate link in de omschrijving van de video
 • Samenwerkingen; ook hierbij promoot je producten van anderen alleen krijg je een overeengekomen vergoeding voor het promoten en je bent dus niet zoals bij affiliate marketing afhankelijk van verkoop

Zelf online geld verdienen

Je hebt 10 verschillende manier kunnen lezen om online geld te verdienen. Welke methode heeft jouw voorkeur? Bedenk wel dat online geld verdienen als een mooie droom verkocht wordt. Je kan lekker aan het strand van een tropisch land zitten en veel geld verdienen. In de praktijk valt dit echter tegen. Vaak zul je, zeker in de opstartfase, hard moeten werken om deze droom te realiseren. Maar als je eenmaal door de opstartfase heen bent, dan kan het prachtig zijn om online geld te verdienen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie