Wat heb je nodig om een online onderneming te starten?

Home » Blog » Algemeen » Wat heb je nodig om een online onderneming te starten?

In plaats van een klassiek bedrijf kun je ook een online onderneming, ook wel de laptop lifestyle genoemd, starten. Het voordeel van deze vorm van ondernemen is dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je werkt. En je kunt passief inkomen opbouwen. Maar wat heb je nodig om een online onderneming te starten?

Wat zijn de voordelen van een online onderneming?

 • Werken waar je wilt.
  Of je nou in Nederland of liever in Spanje of Thailand zit, met een online onderneming kun je op elke plek in de wereld werken waar je de beschikking over internet hebt.
 • Werken wanneer je wilt.
  In het verlengde van werken waar je wilt, kun je ook zelf bepalen wanneer je wilt werken. Als je een weekje geen zin hebt, neem je lekker vrij. Of werk je liever ’s avonds of wanneer de kinderen op school zijn? Ook dat is mogelijk met een online onderneming.
 • Passief inkomen opbouwen.
  Passief inkomen verdien je door eenmalig iets te maken en daar meerdere malen voor betaald worden. Hierbij kun je denken aan muziek (royalty’s), boeken, software maar ook online producten zoals e-books, online trainingen en affiliate marketing. In plaats van het klassieke model waarbij je uren inruilt voor tijd, kun je nu je tijd eenmalig investeren in het maken van een product en daar steeds weer voor betaald worden.

De basis van een online onderneming

Wat heb je minimaal nodig om een online onderneming te starten en van de laptop lifestyle te genieten?

 • Een goed plan.
  Waar ga je je toekomstige klanten mee helpen? Zorg er voor dat je hen een oplossing biedt waar ze voor willen betalen.
 • Een website.
  Dit is de basis van je online onderneming. Waar moet je op letten bij een website?
 • Zorg voor goede, betrouwbare hosting.
  Website snelheid, veiligheid en bakcups zijn belangrijk, bezuinig hier niet op!
 • Kies voor WordPress.
  Het is gratis, er zijn veel uitbreidingsmogelijkheden en Google is er gek op. Lees meer over WordPress.
 • Kies een responsive thema.
  Een responsive website zorgt er voor dat bezoekers op mobiel en tablet jouw website ook goed kunnen bekijken. Dus niet alleen op je laptop of desktop.
 • Doe tenminste het minimale aan SEO.
  Installeer de Yoast SEO plugin, besteed aandacht content die je bezoekers willen lezen en maak je content netjes op. Lees ook 9 SEO tips voor betere teksten.
 • Maak Social Media profielen aan.
  Maak gebruik van Facebook, Twitter, en YouTube. En gebruik eventueel Pinterest en Instagram.
 • Ga bloggen.
  Bloggen zorgt er voor dat jouw doelgroep jou kan gaan volgen. Blog regelmatig en op vaste tijdstippen. Lees ook 5 tips voor goede blog teksten.
 • Verzamel e-mailadressen van je bezoekers.
  90% van je bezoekers op je website zie je niet meer terug. Door e-mailadressen van je bezoekers te verzamelen, kun je in contact met hen blijven. Stuur je inschrijvers regelmatig waardevolle content, bijvoorbeeld een link naar een nieuwe blog. Af en toe kun je ook een commerciële mailing versturen.
 • Maak digitale producten.
  Zoek uit wat het probleem van je doelgroep is en maak daar producten voor. Zorg voor een breed assortiment van producten zodat jouw klanten altijd een volgende stap kunnen maken.

Dit is de basis van een online onderneming.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie