9 tips om geld met een reis blog te verdienen

Home » Blog » Bloggen » 9 tips om geld met een reis blog te verdienen

Houd je van reizen? Dan kan het maken van een reis blog een mooie manier zijn om overal waar internet is geld te verdienen met je blog en daarmee je kosten voor levensonderhoud te betalen. Geld verdienen met een reis blog kan op verschillende manieren.

Voordat je met een reis blog begint

Geld verdienen met een reis blog is geen “snel rijk worden methode”. Het wordt beschouwd als passief inkomen maar dat betekent niet dat je er niks voor moet doen. Een succesvolle reis blog betekent ook dat je zult moeten verdiepen in zaken als:

Maar als je eenmaal de basis hebt staan en je je eerste geld met je blog verdient, is het ook een mooie manier om betaald iets van de wereld te zien en jouw passie voor reizen uit te voeren.

Is het makkelijk om geld te verdienen met een reis blog?

Nee, het is zeker niet makkelijk. Het lijkt heel makkelijk om een blog te starten en dat is ook zo. Maar om echt geld met een reisblog te verdienen, komt er wel wat bij kijken. Je moet als eerste leren hoe je een website maakt [LINK]. Op zich is dit nog wel het makkelijkste.

Voor een blog is het belangrijk om bezoekers te krijgen. Voor een reisblogs zijn SEO en social media de belangrijkste bronnen om gratis bezoekers naar je website te krijgen. Verdiep je daar in.

Houd er rekening mee dat succes op het internet tijd nodig heeft. Behalve als je een groot budget hebt en gaat adverteren. Zorg er voor dat je op een andere manier geld verdient totdat je reisblogs geld oplevert.

9 manieren om geld met je reis blog te verdienen

 1. Word een influencer
 2. Affiliate marketing
 3. Google AdSense
 4. Advertentie ruimte verkopen
 5. Verkoop foto’s
 6. Maak video’s
 7. Schrijf gepromote artikelen
 8. Maak je eigen producten
 9. Gebruik je website als CV

Je hoeft niet slechts 1 van bovenstaande 9 manieren te kiezen. Sterker nog, ik denk dat het beter is om meerdere verdienmodellen op je website te gebruiken. Zo heb je een backup als één verdienmodel niet goed werkt of nog erger als je geen gebruik meer van één van de verdienmodellen kan maken.

1. Word een influencer

Een veelgebruikte manier om geld met een reis blog te verdienen is om deze te combineren met Social Media. Vooral Instagram is hier zeer geschikt voor reis onderwerpen. Door een grote hoeveelheid volgers aan te trekken, kun je bezoekers naar je blog krijgen en word je als influencer gezien. Grote bedrijven schakelen soms blogs en Social Media accounts met veel volgers in om hun producten te promoten. Denk bijvoorbeeld aan gesponsorde content of gratis gebruik maken van producten.

2. Affiliate marketing

Een reis blog leent zich heel goed voor affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten van anderen in ruil voor een commissie. Als iemand via jouw website een product aanschaft, ontvang jij een vergoeding. Er zijn verschillende producten die je op je blog kunt promoten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het boeken van een hotel
 • Het boeken van een vliegticket
 • Het boeken van complete vakanties
 • Reisgidsen
 • Verzekeringen

In Nederland zijn er verschillende affiliate netwerken waar je je kan aanmelden, het handigste is om je bij meerdere affiliate netwerken aan te melden. Je kunt beginnen met banners of een product feed in laden zodat je producten op je blog toont.

affiliate marketing reis blog

3. Google AdSense

Eén van de makkelijkste en meest gebruikte manieren om geld met je reis blog te verdienen is door Google AdSense op je website te plaatsen. Google AdSense toont kleine beeld of tekst advertenties op je website en je verdient geld zodra er een bezoeker op de advertentie klikt. Het voordeel van Google AdSense is dat het makkelijk en snel op je website geplaatst kan worden. Houd er wel rekening mee dat je blog al een redelijke hoeveelheid bezoekers moet hebben wil je er goed mee verdienen.

De verdiensten van Google AdSense zijn pas interessant als je veel bezoekers op je website hebt.

4. Advertentie ruimte verkopen

Een iets zekerdere manier om geld te verdienen is door advertentie ruimte op je website te verkopen. Vooral als je blog in een bepaalde niche is en veel bezoekers heeft, kan dit interessant zijn. Voor een vast bedrag per maand kunnen adverteerders banner ruimte op je website inkopen. Vaak is het handig om de adverteerder voordeel te geven naarmate deze langer adverteert.

5. Verkoop foto’s

reis foto verkopen

Als je zelf veel reis en je bent handig in het maken van foto’s dan is dit een mooie manier om extra geld te verdienen. Je kunt dit indirect doen door afbeeldingen op Instagram te plaatsen en volgers naar jouw account te lokken of door foto’s als stockphoto te verkopen op diverse foto websites zoals:

6. Maak video’s

Zoals je foto’s tijdens je reis kunt maken, kan je ook video’s maken. Bijvoorbeeld video’s over lokale bezienswaardigheden, speciale activiteiten of bijzondere gebruiken. De video’s kun je op YouTube plaatsen en met advertentie inkomsten kun je geld verdienen. Als je eenmaal een naam hebt opgebouwd kun je ook denken aan gesponsorde content of het promoten van bepaalde producten.

7. Schrijf gepromote artikelen

Het schrijven van gepromote artikelen is interessant als je een naam hebt opgebouwd en je blog een flink aantal bezoekers per maand heeft. Dan is het namelijk voor aanbieders van producten interessant om met jou in zee te gaan. Je kunt denken aan een artikel over een hotel over restaurant dat je in opdracht van de eigenaar schrijft. Je ontvangt een vergoeding voor het geschreven artikel.

Hieronder zie je gesponsorde content van een reisblogger.

gesponsorde content

8. Maak je eigen producten

Misschien wel de interessantste optie qua verdiensten is het maken van eigen producten. Vooral op digitale producten zitten hoge marges en deze kun je zonder extra kosten meermaals verkopen. Je kunt hierbij denken aan een gids over een stad of land. Of een backpack handleiding. Combineer het met affiliate producten die je in je eigen product aanbiedt en je kunt nog extra inkomsten genereren.

Producten waar je aan kunt denken:

 • Reisgidsen voor een land of plaats
 • Startende reis bloggers helpen met het starten van een blog
 • Consultancy taken zoals het regelen van een visum of boeken van een tour

9. Gebruik je website als CV

Als je een tijdje een reis blog online hebt staan en je skills als schrijver zijn goed ontwikkeld, dan kan het interessant zijn om schrijver voor anderen te worden. Je kunt bijvoorbeeld (betaald) gastblogger op een andere website worden of misschien zelfs voor een magazine of boek schrijven.

Samenvattend

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voldoende manieren om geld met een reisblog te verdienen. Houd er rekening mee dat het tijd nodig heeft om hier geld mee te verdienen. Het belangrijkste is om waardevolle content voor je doelgroep te schrijven. Pas verschillende verdienmodellen op je website toe zodat je op verschillende manieren geld verdient.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie