De 7 beste blog niches om geld te verdienen

Home » Blog » Bloggen » De 7 beste blog niches om geld te verdienen

Als je wil beginnen met een blog dan is het meest gehoorde advies om een onderwerp te kiezen waar je gepassioneerd over bent. Dit is zeker een goed advies maar het hoeft niet automatisch te betekenen dat het veel bezoekers en uiteindelijk geld op gaat leveren. Er zijn onderwerpen voor je blog waar veel mensen in geïnteresseerd zijn en waar dus geld in te verdienen is. In dit artikel vind je de 7 beste niches om geld te verdienen.

Wat is een niche?

Een niche is een specifiek deel van een markt. De markt is vaak klein en vaak is de concurrentie laag. Doordat de concurrentie laag is kun je ondanks de kleine markt toch geld verdienen. Voorbeelden van niches zijn:

 • Afvallen voor je bruiloft
 • Producten voor gepensioneerden
 • Coaching voor ondernemende vrouwen met een gezin
 • Hardloop training voor mensen die een marathon willen lopen

Hoe kun je geld verdienen?

Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen in een niche. Met een blog richt je je op een specifieke doelgroep en zorgt er voor dat je veel bezoekers krijgt daarna kun je starten met geld verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door:

 • Advertenties zoals Google AdSense op je website te plaatsten
 • Affiliate producten op je website te promoten
 • Advertentie ruimte op je website te verkopen
 • Eigen (digitale) producten op je website te verkopen

De 7 beste niches om geld te verdienen:

 1. Persoonlijke financiën
 2. Fitness en gezondheid
 3. Voeding
 4. Beauty en fashion
 5. Persoonlijke ontwikkeling
 6. Lifestyle
 7. Hoe kun je online geld verdienen

1. Persoonlijke financiën

Persoonlijke financiën leert je alles om zo veel mogelijk uit je eigen geld te halen. Dit kan door besparingstips maar ook tips om meer rendement op je geld te halen. Voorbeelden van blogs zijn The Happy Financial en Geldnerd.

2. Fitness en gezondheid

fitness en gezondheid

De fitness en gezondheid markt is een typische markt waarbij je heel veel bezoekers op je blog kunt krijgen. De moeilijkheid is wel dat er al heel veel van dit soort blogs zijn en het dus moeilijk is om er nog tussen te komen. Maar met goede, waardevolle content is het zeker nog mogelijk. Een goede manier om hier geld mee te verdienen is door het toepassen van affiliate marketing of door het verkopen van advertentie ruimte. Zorg er wel eerst voor dat je veel bezoekers hebt.

Voorbeelden van een succesvolle blog is: Optimale Gezondheid.

3. Voeding

Voeding is een niche waar je veel bezoekers op je blog kunt krijgen. Een nadeel is wel dat veel bezoekers naar recepten zoeken en niet echt koopgericht zijn. Je kunt geld verdienen door veel bezoekers te trekken en advertenties op je website te plaatsen. Bijvoorbeeld AdSense of door advertentie ruimte te verkopen. Een andere optie is om een community te starten en eigen boeken te verkopen.

Voorbeelden van succesvolle website is: Paleo Nederland.

4. Beauty en fashion

beauty en fashion

In deze niche vind je de meeste grote blogs. Veel (jonge) meiden beginnen met een beauty blog waarin zij bijvoorbeeld tips geven om je op te maken of fashion outfits tonen. Het vereist wel een dosis doorzettingsvermogen omdat de concurrentie groot is en je moet het ook persoonlijk maken. De laatste jaren zie je in deze niche een verschuiving naar Social Media zoals YouTube en Instagram.

Een bekende blog in de beauty en fashion is Beautylab.

5. Persoonlijke ontwikkeling

persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat over alles om een betere versie van jezelf te creëren. Denk hierbij aan tips hoe je van uitstelgedrag af kunt komen of hoe je meer van je potentie kunt benutten. Vaak zie je website in deze branche boeken van anderen promoten maar ook eigen werk op de website promoten. Een andere optie is om er een offline bedrijf aan te hangen. Zo kun je bezoekers aantrekken die naar jouw seminars komen.

Voorbeelden van websites in de persoonlijke ontwikkeling branche zijn:

6. Lifestyle

lifestyle

De lifestyle niche is een lastige om te beschrijven omdat het veel raakvlakken met andere niches zoals beauty en fashion, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid heeft. Het omvat eigenlijk al deze onderwerpen en gaat dus over veel verschillende onderwerpen. Van reizen tot tuinieren, van survival tot gezonde leefstijl.

Een tip om succesvol te zijn in deze niche is door je te richten op het oplossen van problemen. En verzin daar een goede (eigen) oplossing voor.

Voorbeelden zijn: Daily cappucchino en Esmée lifestyle.

7. Hoe kun je online geld verdienen

De laatste niche is de “Hoe kun je geld verdienen” niche. Dit is waarschijnlijk de meest interessantste niche omdat er veel interesse in dit onderwerp is. Veel startende bloggers willen meer over dit onderwerp weten. Je ziet dat er veel guru’s zijn die in deze niche zitten en dan vooral geld verdienen met dit soort blogs. Als je hier zelf in wilt starten dan is het als beginner ook goed mogelijk om hier geld mee te verdienen. Je kunt over je eigen “reis” gaan bloggen. Laat zien hoe jij begint met geld te verdienen op het internet.

Eén van de bekendste bloggers die dit heeft toegepast is Pat Flynn. Met zijn “reis” verdient hij inmiddels een klein fortuin per maand en hij wordt als een absolute guru op het gebied van online geld verdienen gezien. Ook in Nederland zijn er bekende bloggers die deze methode succesvol toepassen. Kijk eens op de website Internetsuccesgids van Jack Meijaard. Hij laat zien hoe hij met zijn eigen methode, de Affiliate Marketing Revolutie, geld verdient en hoe ook jij dit kunt met zijn methode.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie