De SEO voordelen van bloggen

Home » Blog » Bloggen » De SEO voordelen van bloggen

Wil je hoger in Google komen met je website? Dan is bloggen een goede, makkelijke en goedkope manier om dit te bereiken. Lees hier in dit artikel de SEO voordelen van bloggen

Wat is bloggen?

Bloggen is het op regelmatige basis online zetten van artikelen over een bepaald onderwerp. Het artikel geeft vaak informatie of inspireert de lezer. Het wordt op informele wijze geschreven en standaard kunnen lezer een reactie op een artikel geven.

Op het internet zijn er heel veel verschillende blogs over verschillende onderwerpen. Dit kunnen op zichzelf staande blogs zijn maar ook een onderdeel van een (zakelijke) website.

Voorbeelden van bloggen;

  • Een zakelijke blog
  • Een reisblog
  • Een persoonlijke blog
  • Een blog met tips over verschillende onderwerpen zoals financiën, hardlopen, beauty of afvallen

Een blog bestaat vaak uit geschreven tekst aangevuld met afbeeldingen, video’s, podcasts of infographics.

Tips om te starten met bloggen

Het is tegenwoordig niet kostbaar en moeilijk om te beginnen met bloggen. Je hebt een domein nodig, maakt een website, kiest een onderwerp en begint met het schrijven van artikelen.

De SEO voordelen van bloggen

Wat veel mensen niet weten dat bloggen SEO voordelen heeft. Met een blog kun je makkelijk hoger in Google komen of kun je er voor zorgen dat je website beter vindbaar wordt. Dit komt door de specifieke eigenschappen van bloggen.

meer bezoekers

 

Hieronder vind je de SEO voordelen van bloggen.

Scoren op longtail keywords

Een blog artikel heeft vaak een onderwerp waar veel op gezocht wordt, een zogenaamd long tail keyword. Dit zijn keywords waar doorgaans niet vaak opgezocht wordt en waar weinig concurrentie op zit. Nu zul je misschien denken waarom het dat interessant is om daar op gevonden te worden?

Dat zit zo. Hoewel het zoekvolume vaak lager is, is de conversie wel hoog. Dit komt omdat als mensen op de zoekterm zoeken en ze op jouw blog komen, er een goede match is tussen de zoekopdracht en het artikel dat ze lezen.

Dit biedt goede kansen om de lezer een vooraf bepaald doel te laten behalen.

Regelmatig nieuwe content

Google en andere zoekmachines zijn doel op website die “in beweging zijn”. En laat bloggen daar nu net voor zorgen.

Als je elke week een blog publiceert, ziet Google dit en waardeert Google dit. Het leuke is dat je het bijna ongemerkt doet, gewoon een kwestie van elke week een artikel online zetten.

Mogelijkheid om intern te linken

Een blog biedt de ideale mogelijkheid om te linken naar pagina’s of andere blogs die al op je blog of website staan. Een link naar een pagina zorgt er voor dat een pagina meer autoriteit krijgt en beter in Google scoort. Ook een interne link helpt hierbij.

Ook een goede strategie is om vanuit je blog naar relevante landingspagina’s te linken. Bezoekers die je artikel lezen kunnen doorklikken en op de landingspagina terecht komen om daar bijvoorbeeld tot aankoop over te gaan.

Links naar je website krijgen

Nog waardevoller dan interne links zijn links van websites met een hogere autoriteit die naar jouw website linken. Door waardevolle artikelen te schrijven heb je een grote kans dat andere websites naar je artikel gaan linken. Dit draagt bij aan het verhogen van de algemene autoriteit van jouw website waardoor je website beter vindbaar wordt.

Verkeer van social media

Naast het publiceren van een blog is het altijd zaak om een publicatie te delen. Eén van de manieren om een nieuwe blog te delen is door deze op social media te delen. Een link van social media heeft niet heel veel invloed op je posities in Google maar het helpt wel een beetje.

social media verkeer

Autoriteit website opbouwen

In zijn algemeen kun je zeggen dat door alle eerder genoemde punten de autoriteit van je website versterkt wordt.

Samenvatting SEO voordelen van bloggen

Zoals je hebt kunnen lezen kan bloggen er voor zorgen dat je website beter scoort in de zoekmachines. Bloggen heeft veel SEO voordelen en is daarom interessant voor website eigenaren om hun website beter vindbaar te maken of om een eigen blog te beginnen en via je blog bezoekers aan te trekken.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie