10 tips voor meer bezoekers op je website

Home » Blog » Internet Marketing » 10 tips voor meer bezoekers op je website

Als je geld wil verdienen met je website zijn bezoeker op je website essentieel. Er zijn vele manieren om bezoekers op je website te krijgen. In dit artikel geef ik je 10 tips om meer bezoekers op je website te krijgen.

Meer bezoekers op je website

Er zijn grofweg 2 manieren om bezoekers op je website te krijgen:

  • Je kunt betalen voor je bezoekers
  • Je kunt gebruik maken van de gratis mogelijkheden

Ik moet er wel bij zeggen dat de gratis mogelijkheden niet helemaal gratis zijn. Het kost je immers wel tijd om de werkzaamheden uit te voeren. Gratis betekent in dit geval dat je geen geld hoeft te investeren.

1. Bouw aan een mailinglijst

Als je in je statistieken van Google Analytics kijkt, dan zal het je waarschijnlijk opvallen dat veel bezoekers eenmalig op je website komen. Wil je dat bezoekers vaker terugkomen op je website? Start dan een mailinglijst. Plaats een gratis weggever op je website die bezoekers kunnen downloaden in ruil voor hun naam en e-mailadres. Stuur regelmatig een mailing naar je mailinglijst met een link naar je website en je zult zien dat je op deze manier meer bezoekers naar je website trekt.

2. Zet Social Media in

Social media zoals Facebook, Pinterest, Instagram en YouTube zijn super handig om meer bezoekers naar je website te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een teaser van je nieuwe blog op social media plaatsen met daarbij een link naar je website. Als je een groot aantal volgers op social media hebt, zal er een percentage op je link klikken en jouw website bezoeken.

Daarnaast kunnen social media post ook gedeeld worden waarmee je nog meer mensen kunt bereiken.

3. Zorg dat je goed gevonden wordt door de zoekmachines

Eén van de belangrijkste manieren om bezoekers op je website te krijgen is door goede content op je website te plaatsen en deze te optimaliseren voor zoekmachines. Met SEO of zoekmachine optimalisatie kun je heel makkelijk een constante stroom aan bezoekers naar je website krijgen.

4. Ga bloggen

Een makkelijke manier om content op je website te plaatsen is door te gaan bloggen. Schrijf interessante artikelen waar jouw doelgroep iets aan heeft. Blog regelmatig, het liefste minimaal 1 keer per week. Schrijf af en toe diepgaande artikelen die een onderwerp van A tot Z beschrijven. Schrijf altijd voor je doelgroep maar denk ook aan de zoekmachines door de content goed te optimaliseren. Lees daarvoor ook de On Page SEO Handleiding.

5. Ga gastbloggen

Bloggen op je eigen website is een goede strategie. Daarnaast is het ook interessant om op andere websites te bloggen, dit noemen we gastbloggen. Zoek dé autoriteit websites in jouw branche en kijk of er mogelijkheden zijn om daar te gastbloggen. Zorg er wel voor dat je een link naar jouw website ergens kan toevoegen, bijvoorbeeld in het artikel zelf of in je bio. Gastbloggen is een makkelijke manier om meer bezoekers naar je website te krijgen.

6. Maak gebruik van video’s

Wist je dat YouTube na Google zelf de meest gebruikte zoekmachine is? En dat biedt natuurlijk gigantische kansen. Door relevante video’s te maken en deze op YouTube te plaatsen kun je deze bezoekers naar jouw website halen. Dit kun je doen door een link naar jouw website in de beschrijving te zetten of om deze in de video zelf te verwerken.

7. Zet een kennisbank op

Voor het schrijven van een blog heb je inspiratie nodig. Maar er is een manier om veel content te publiceren zonder dat je daar heel veel inspiratie voor nodig hebt. Je kan het schrijven ook heel makkelijk uitbesteden aan een tekstschrijver. Dit doe je door een kennisbank op te zetten.

In een kennisbank plaats je artikelen die voornamelijk uit feiten bestaan, eigenlijk een soort encyclopedie of Wikipedia. De artikelen zijn makkelijk om te schrijven maar het mooiste is dat veel mensen op zoek zijn naar dit soort artikelen omdat ze een vraag beantwoorden. Een kennisbank kan voor een flink aantal bezoekers zorgen.

8. Zet Google Ads in

Tot nu toe waren alle tips “gratis bezoekers”, nu komen de tips waar je geld voor moet betalen. De eerste tips is om gebruik te maken van Google Ads. Google Ads zijn de advertenties die je in de zoekresultaten ziet maar ook op andere websites tegenkomt. Het is belangrijk om je goed in de materie te verdiepen of om dit uit te besteden omdat het vrij complex is en je anders alleen maar geld aan het weggooien bent.

9. Maak gebruik van Facebook advertenties

Een andere manier van adverteren is adverteren op Facebook (en Instagram kun je er ook meteen bij nemen). Adverteren op Facebook heeft als voordeel dat je je doelgroep beter kan targetten maar heeft als nadeel dat het minder rendement oplevert als Google Ads. Maar het is zeker de moeite waard om uit te proberen.

10. Affiliate marketing

Affiliate marketing inzetten om jouw product of dienst te verkopen is een andere manier om meer bezoekers op je website te krijgen. Je zet als publisher affiliate marketing in en de affiliates promoten jouw product of dienst op hun website. De bezoekers klikken op de link en komen op jouw website. Vaak zijn dit ook koopgerichte bezoekers en kun je hier ook nog geld mee verdienen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie