25 manieren om je blog te promoten

Home » Blog » Internet Marketing » 25 manieren om je blog te promoten

Een blog is een uitstekende manier om je expertise te tonen en om daar uiteindelijk klanten voor je bedrijf mee aan te trekken. Hoewel een blog beginnen zeer eenvoudig is, valt het vaak nog niet mee om (veel) bezoekers op je blog te krijgen. Daarom geef ik je in dit artikelen 25 manieren om je blog te promoten om meer bezoekers op je blog te krijgen.


Een eerste tip die los staat van het promoten van je website is dat de basis kwaliteit moet zijn. Zorg er voor dat je blog echte waarde voor je doelgroep levert alleen dan kunnen de acties die je onderneemt om je blog te promoten, succesvol zijn.

1. Neem interviews met grootheden in je branche af

In jouw branche zijn er vast personen die als autoriteit gezien worden. Probeer hen te interviewen en plaats het interview als blog (of vlog) op je website. Vaak zullen zij zelf het interview op hun eigen blog vermelden. Geheid dat dit je veel exposure gaat opleveren.

2. Maak infographics en plaats deze op je blogs

Infographics worden goed en vaak gedeeld. Maak een interessante infographic over een onderwerp dat jouw doelgroep bezighoudt.

3. Voeg social media knoppen aan je blog toe

Zorg er voor dat bezoekers op je website jouw blog kunnen delen. Al je een WordPress website hebt, zijn er diverse plugins die je hiervoor kunt gebruiken.

4. Plaats links op fora

Zoek de belangrijke fora in jouw branche op. Je kunt hier een account aanmaken en in je profiel een link naar jouw website zetten. Door waardevol commentaar te plaatsen kun je jouw blog onder de aandacht brengen.

5. Deel je blogs op Facebook

Facebook heeft een gigantisch groot bereik dat je kunt benutten om je blog te promoten. Je kunt hiervoor je eigen bedrijfspagina gebruiken maar je kan ook je blog in speciale Facebook groepen plaatsen.

6. Plaats afbeeldingen op Pinterest

Door afbeeldingen van je blog op Pinterest te plaatsen kun je mensen via Pinterest naar je blog lokken.

7. Voeg video’s aan je blog toe en plaats deze op YouTube

Video is op dit moment hot. En door een video aan je blog toe te voegen kun je weer extra bezoekers aantrekken. Het beste is om een video op YouTube te plaatsen en in de omschrijving van de video een link naar je blog op te nemen. Zo kunnen bezoekers via YouTube op je blog terecht komen.

8. Ga gastbloggen

Gastbloggen is het schrijven van een blog op een andere blog Gastbloggen is een uitstekende manier om je eigen blog te promoten. Door te schrijven op een populaire blog en in je auteur profiel een link naar je blog te plaatsen, heb je een mooi platform om je eigen blog te promoten en meteen een extra manier om een expert status op te bouwen.

9. Verstuur nieuwsbrieven

Zorg dat bezoekers op je blog zich in kunnen schrijven op je mailinglijst. Gebruik deze mailinglijst om regelmatig een nieuwsbrief te versturen.

10. Deel je blog op Google+

Alhoewel Google+ (nog) niet heel erg populair in Nederland is, heeft het delen van je blog op Google+ zeker nut. Mensen die met jou op Google+ bevriend zijn zien namelijk jouw publicaties in de zoekresultaten van Google als zij ingelogd zijn en zoeken met Google. Een mooie kans voor extra blog promotie.

11. Plaats een tweet na publicatie van je blog

Twitter is nog steeds zeer geschikt om je blog te promoten. Het handige van Twitter is dat het goed te automatiseren is. Door gebruik te maken van een tool zoals Hootsuite kun je eenvoudig Tweets van te voren inplannen. Maar plaats in ieder geval een Tweet als je een nieuwe blog publiceert.

12. Optimaliseer je artikelen voor zoekmachines

Als je een blog schrijft, maak deze dan meteen SEO proof. SEO geoptimaliseerde artikelen zorgen er voor dat deze beter in de zoekresultaten scoren en zo meer bezoekers aantrekken.

13. Plaats een reactie op andere blogs

Ga op zoek naar (toonaangevende) blogs in jouw branche. Vaak kun je hier een reactie achter laten met een link naar je eigen blog. Bezoekers die dit lezen kunnen op deze link klikken en op jouw blog terecht komen.

14. Schrijf over andere bloggers en vraag hen om je artikel te delen

In plaats van een interview kun je ook over andere bloggers schrijven. Bijvoorbeeld door artikelen te schrijven over de 10 meest invloedrijke bloggers over een bepaald onderwerp. Laat de bloggers weten dat je over hen een artikel hebt geschreven. En plaats het artikel op Social Media zodat het nog meer aandacht krijgt.

15. Maak product reviews

Veel mensen zoeken naar informatie over producten. Door reviews te schrijven over populaire producten kun je veel bezoekers aantrekken.

16. Vraag om aan je bezoekers om je artikel te delen

Misschien wel de makkelijkste manier om je blog te promoten is om het simpelweg te vragen aan je lezers. Onder elke blog kun je vragen of men deze blog op Social Media wil delen.

17. Doe aan cross promotion met andere bloggers

Schrijf een blog en noem daarin een andere blogger en vraag deze blogger om hetzelfde voor jou te doen.

18. Maak gebruik van Slideshare

Op Slideshare kun je online presentaties maken. Je kunt je eigen presentatie hier op plaatsen met een verwijzing naar je eigen blog.

19. Maak gebruik van linkedin groepen

Op LinkedIn zijn er vel groepen voor diverse onderwerpen. Zoek groepen die raakvlakken met jouw branche hebben en word lid van deze groep. In de groep heb je de mogelijkheid om jouw blog onder de aandacht te brengen.

20. Promoot je blog op Facebook

Adverteren op Facebook is relatief goedkoop en kan voor veel aandacht zorgen. Een blog kun je eenvoudig via je bedrijfspagina voor een paar Euro’s promoten.

21. Maak een e-book

Een e-book is populair. Veel mensen willen graag een waardevol e-book downloaden. Je kunt je e-book zo schrijven dat je een onderwerp  oppervlakkig beschrijft en een link plaatst die naar je blog verwijst voor meer informatie.

22. Plaats een link naar je blog in je e-mail handtekening

In je e-mail programma kun je in je handtekening een link naar je blog opnemen. Elke keer als je een mail verstuurt, heb je gratis promotie van je blog.

23. Plaats een link naar je blog op je social media accounts

Hetzelfde geldt voor je Social Media accounts. In je profiel kun je een link naar je blog opnemen.

24. Maak gebruik van click-to-tweet

Click-to-tweet is een plugin welke een kant en klare Tweet in  je blog plaatst. Bezoekers kunnen door op de link te klikken meteen de Tweet delen.

25. Gebruik een social locker

Een social locker toont in eerste instantie niet het volledige artikel. Bezoekers kunnen het gehele artikel zien als zij op een Social Media deelknop klikken. Zo wordt elk artikel dat volledig bekeken wordt, gedeeld op Social Media.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie