5 manieren om geld te verdienen met je website

Home » Blog » Internet Marketing » 5 manieren om geld te verdienen met je website

Een veelgestelde vraag door website eigenaren is: “Hoe kan ik geld met mijn website of blog verdienen?”. Heb je een website of wil je een website starten en wil je er geld mee verdienen? Dat is heel goed mogelijk! Afhankelijk van je website is het mogelijk om een bedrag van enkele tientjes tot een volwaardig inkomen met je website te verdienen. In dit artikel vind je 5 mogelijkheden om geld met je website te verdienen.

5 manieren om geld met je website te verdienen:

  1. Google AdSense
  2. Affiliate marketing
  3. Eigen digitale producten
  4. Advertentie ruimte verkopen
  5. Webshop aan je website toevoegen

1. Google AdSense

Zie je wel eens een advertentie op een website? Grote kans dat dit een AdSense advertentie is. Google AdSense is het advertentie programma van Google. Hiermee kunnen website eigenaren tekstuele en visuele advertenties op andere websites tonen. Elke keer dat een bezoeker op een advertentie klikt, ontvangt de website eigenaar een (kleine) vergoeding. Google AdSense is vooral interessant als je een website hebt met veel bezoekers. Dit omdat de vergoedingen per klik over het algemeen niet heel erg hoog zijn en omdat bezoeker niet heel veel op de advertenties klikken. Maar het is zeker interessant om mee te beginnen omdat je het binnen een paar minuten op je website geplaatst hebt.

2. Affiliate marketing

Simpel gezegd is affiliate marketing het promoten van andermans producten of diensten in ruil voor een vergoeding. Bijvoorbeeld een vakantie, software of een cursus. Op het moment dat een bezoeker via jouw website een product aanschaft, krijg je daar een vergoeding voor. Dit verdienmodel is vaak iets interessanter dan Google AdSense omdat de vergoedingen hoger liggen. Met affiliate marketing is het eenvoudiger om een volwaardig inkomen met je website te verdienen.

3. Eigen digitale producten

Nog iets interessanter dan Google AdSense en affiliate marketing is om eigen digitale producten te verkopen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Een online cursus
  • Een e-book
  • Een podcast
  • Lid worden van een membership website

Digitale producten zijn interessant omdat je geen opslag nodig hebt, je het product eenmalig maakt en oneindig vaak kunt verkopen, de kosten om het te maken vaak laag zijn en omdat veel mensen het kopen.

4. Advertentie ruimte verkopen

Als je een populaire website (lees: veel bezoekers) hebt, dan kan het interessant zijn om advertentie ruimte op je website te verkopen. Voor een vast bedrag per periode (bijvoorbeeld een maand, kwartaal of jaar) kunnen adverteerders een advertentie op je website plaatsen. Zo ben je altijd verzekerd van een vast bedrag in tegenstelling tot bijvoorbeeld Google AdSense en affiliate marketing.

5. Webshop aan je website toevoegen

Een ander verdienmodel is om een webshop aan je website toe te voegen. Je kunt in de webshop fysieke producten verkopen maar je kunt ook productfeeds via een affiliate netwerk inladen en deze in de webshop plaatsen. Een productfeed inladen is wel iets complexer om te maken maar als je hiervoor een webbouwer inhuurt en software koopt, hoeft het niet veel te kosten. Voor fysieke producten is er wel iets meer nodig. Je hebt ook een betaalomgeving en opslag nodig.

Conclusie

Wil je geld verdienen met je website, dan kan dit vrij eenvoudig met één van de 5 voorbeeld verdienmodellen in dit artikel. Hoeveel je kunt verdienen is mede afhankelijk van het verdienmodel dat je kiest en van de hoeveelheid bezoekers die jouw website ontvangt.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie