Nofollow aan externe links toevoegen

Home » Kennisbank » WordPress » Nofollow aan externe links toevoegen

Wil je een externe link op je WordPress website nofollow maken? Met een klein handigheidje is mogelijk om een individuele link nofollow te maken. In dit artikel lees je hoe je al je links naar andere websites op een eenvoudige manier nofollow maakt.

Waarom wil je externe links nofollow maken?

Dit is voornamelijk vanuit SEO oogpunt belangrijk. Als je een link naar een andere website plaatst, dan geef je de “autoriteit” van je pagina door aan de pagina waar je naar toe linkt. In SEO termen wordt dit de link juice genoemd.

Enkele links naar een andere website is geen probleem maar als je naar meer websites linkt dan er naar jou gelinkt wordt, zal het gevolgen voor jouw website hebben. De autoriteit van je website zal dan dalen.

Daarom adviseren veel SEO experts om externe links nofollow te maken.

Hoe ziet een nofollow link er uit?

Het nofollow gedeelte is een attribuut van een HTML element. Dit ziet er misschien ingewikkeld uit maar dat valt reuze mee.

Dit is de HTML code voor een gewone link:
<a href=”https://www.succeswebsite.nl”>Succeswebsite</a>

En dit is de HTML code met een nofollow er aan toegevoegd:
<a href=”https://www.succeswebsite.nl” rel=”nofollow”>Succeswebsite</a>

Standaard is er geen mogelijkheid om dit via WordPress toe te voegen. WordPress heeft deze mogelijkheid sinds versie 4.2 verwijderd. Je kan de nofollow toevoegen door in de tekst mode in de editor te gaan.

Maar er is ook een mogelijkheid om dit via een plugin in te voeren. Het voordeel is dat je op één centrale plek alle links kan aanpassen.

nofollow aan een externe link toevoegen met behulp van een plugin

wordpress plugin external links

Een handige plugin die de nofollow aan een externe link toevoegt is de plugin External Links – nofollow, noopener & new window. Met deze gratis plugin kun je alle interne en externe links op je website beheren. Je kan er verschillende attributen aan een link mee toevoegen, zoals: nofollow, noopener, ugc (User Generated Content) en sponsored. Daarnaast kun je ook instellen of een link in een nieuwe tab geopend moet worden.

Samenvatting

Een nofollow aan een externe link toevoegen is goed om de autoriteit van je website hoog te houden. De nofollow kun je per link instellen door in de editor naar de tekst mode om te schakelen. Als je je externe links op een centrale plaats wil beheren dan is het beter om een plugin te gebruiken.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie