PDF files op je WordPress website plaatsen

Home » Kennisbank » WordPress » PDF files op je WordPress website plaatsen

Wil je een PDF bestand aan je WordPress website toevoegen? Bijvoorbeeld om bezoekers de mogelijkheid te geven om je algemene voorwaarden te downloaden of om een gratis e-book als weggever op je website te plaatsen? Een PDF bestand op een WordPress website plaatsen is verassend eenvoudig. In dit artikel laat ik je zien hoe je te werk gaat.

Waarom PDF bestanden aan je WordPress website toevoegen?

Het voordeel van een PDF bestand boven bijvoorbeeld een Word bestand is dat een PDF bestand veel kleiner qua bestandsgrootte is. Het neemt daardoor minder ruimte in en is makkelijker om te downloaden voor je bezoekers.

Daarnaast heeft het als voordeel dat het niet (zomaar) bewerkt en aangepast kan worden. Bovendien heeft niet iedereen software zoals Word op zijn computer en Adobe Reader (het programma dat je nodig hebt om PDF bestanden te lezen) heeft bijna iedereen op zijn computer en is anders gratis te downloaden.

Hoe maak je een PDF bestand?

Als je zelf een PDF bestand wil maken, kan dit heel eenvoudig met Word of anders gratis software zoals OpenOffice.

Je maakt een tekst bestand en slaat deze op (exporteert) als PDF. Zo simpel is het.

PDF bestand in WordPress uploaden

Het uploaden van een PDF bestand naar je WordPress website doe je hetzelfde als een afbeelding. Je gaat naar de Media bibliotheek en voegt een nieuw bestand toe. In plaats van een afbeelding voeg je nu het PDF bestand toe. Het bestand is nu klaar om op je website gebruikt te worden.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie