Waar kan je een WordPress thema kopen?

Home » Kennisbank » WordPress » Waar kan je een WordPress thema kopen?

Waar kan je een WordPress thema kopen? Een vraag die veel beginnende WordPress website eigenaren hebben. Er zijn verschillende websites waar je een WordPress thema kan kopen. In dit artikel vind je een lijst met de beste websites waar je een WordPress thema kan kopen.

Waarom een WordPress thema kopen?

Op de officiële WordPress website zijn er duizenden thema’s gratis te downloaden. Waarom zou je dan voor een WordPress thema betalen?

gratis wordpress thema's

Een gratis WordPress thema is helemaal geen slechte keuze, er zijn genoeg gratis WordPress thema’s welke goed zijn en die je kan gebruiken. Maar vaak is het nadeel dat je niet veel kan aanpassen. De functionaliteit kan beperkt zijn en het ontbreekt aan support van de developers.

Dit zijn zaken die bij een betaald WordPress thema wel geregeld zijn.

Voordelen van een betaald WordPress theme

  • Kwaliteit – een betaald WordPress thema is over het algemeen van hogere kwaliteit. De code is beter geschreven.
  • Support – je krijgt ondersteuning bij fouten maar ook als je ergens niet uitkomt.
  • Updates – een betaald thema wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functionaliteit en veiligheidsaanpassingen
  • Meer functionaliteit – vaak heeft een betaald thema meer opties om een aantrekkelijke en goede website te bouwen.
  • Aanpasbaarheid – je kan meer onderdelen van je website aanpassen.
  • Uniek – doordat er minder van verkocht worden, zul je minder websites online vinden die op jouw website lijken.
  • SEO voordelen – er wordt meestal meer aandacht aan SEO besteed.

Hoe kies je het juiste WordPress thema?

Welk thema je kiest is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld welk doel je website heeft, of je zelf handig bent met code en wat je budget is. Begin altijd met het op papier zetten van je eisen en wensen aan je website. En kijk vervolgens welk thema hier goed bij past.

Er zijn thema’s welke een grafische interface hebben waardoor je minder met code te maken hebt, zoals bijvoorbeeld het WordPress theme Divi. Eventueel kan je daar ook een pagebuilder zoals Elementor gebruiken.

Als je zelf handig bent met HTML, CSS, JavaScript en PHP dan kan je voor een wat technischer thema kiezen. Bijvoorbeeld GeneratePress.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat een thema responsive is en oog voor snelheid heeft.

Waar kan je een WordPress thema kopen?

Er zijn verschillende websites waar je WordPress thema’s kan kopen. Sommige websites hebben thema’s van verschillende developers en sommige bieden hun eigen thema’s.

Een overzicht van websites waar je WordPress thema’s kan kopen:

Elegant themes

Elegant themes is een bekende aanbieder en vooral van het meest verkochte WordPress thema Divi. Je vindt op de website naast de producten van Elegant themes zelf ook zogenaamde third party producten. Dit zijn uitbreidingen voor de producten van Elegant themes, voornamelijk voor Divi.

GeneratePress

Op de website van GeneratePress kan je maar één thema kopen: GeneratePress. Dit thema is zeer geliefd omdat het lichtgewicht en geoptimaliseerd om hoog in te Google te scoren is. Standaard is het thema wat kaal. Maar door gebruik te maken van een pagebuilder zoals Elementor kun je met dit thema de mooiste websites bouwen.

StudioPress

StudioPress is de website waar je thema’s voor het Genesis framework kan kopen. Het Genesis framework biedt thema’s welke SEO geoptimaliseerd zijn en daardoor goed in Google scoren. Wel is het een wat technischer framework en daarom wordt het vaker door developers gebruikt.

studiopress genesis

Je kan kiezen om het framework en een thema los te kopen of om een abonnement te nemen zodat je de beschikking over alle thema’s hebt.

TemplateMonster

TemplateMonster is website waar je meer dan 58.000 verschillende web development producten kan kopen. Van grafische ontwerpen, plugins, video’s en audio maar dus ook WordPress thema’s. De prijzen van de ruim 2400 thema’s variëren van ¢ 38,- tot $ 225,-.

ThemeForest

ThemeForest is een andere grote website waar je verschillende soorten software voor webdevelopment doeleinden kan kopen. Naast WordPress thema’s vind je hier ook plugins, HTML templates en uitbreidingen voor andere systemen zoals Magento, Drupal, PrestaShop en Joomla.

avada thema themeforest

Je vindt hier o.a. de WordPress bestsellers zoals Avada en Enfold.

Themeisle

Themeisle is een aanbieder van verschillende thema’s. Ze hanteren het zogenaamde freemium model waarbij je een thema gratis kan downloaden in een versie waarbij je niet alle functionaliteit krijgt. Wil je de volledige versie? Dan kan je deze kopen. Je kan er o.a. de bekende thema’s Hestia en Neve kopen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie