Wat is black hat SEO?

Home » Kennisbank » SEO » Wat is black hat SEO?

Google heeft richtlijnen uitgegeven waaraan Google wil dat website eigenaren zich aan houden tijdens zoekmachine optimalisatie werkzaamheden. Als er niet aan deze richtlijnen gehouden wordt, spreken van black hat SEO. Met black hat SEO pas je trucjes toe die Google nog niet kan detecteren maar er wel voor zorgen dat je hoger in Google komt.

Voorbeelden van black hat SEO

 • Geautomatiseerd content plaatsen;
  bijvoorbeeld door content van andere websites automatisch op je eigen website plaatsen zonder dat je de content aanpast.
 • Verborgen tekst of links;
  deze techniek werd vroeger vaak toegepast, je plaatst lappen tekst met zoekwoorden op je pagina en de tekst is dezelfde kleur als de website achtergrond waardoor bezoekers het niet zien maar Google wel. Deze black hat SEO techniek werkt niet meer en wordt keihard afgestraft door Google.
 • Keyword stuffing;
  een zoekterm waar je op gevonden wil worden heel vaak op een pagina plaatsen. Het over optimaliseren heeft heel onnatuurlijke teksten als gevolg en deze zijn niet fijn om te lezen voor bezoekers.
 • Artikelen spinnen;
  met software maak je vele varianten van één tekst. Dezelfde tekst wordt bijvoorbeeld in een andere volgorde geplaatst of er worden extra woorden aan toegevoegd.
 • Links manipuleren;
  het kopen of ruilen van links en deze naar jouw website laten verwijzen. Google houdt niet van gemanipuleerde links. Zie ook wat Google hierover zegt.
 • Private Blog Network (PBN);
  Met een PBN maak je zelf een aantal websites en deze laat je allemaal naar één hoofd website verwijzen.
 • Verborgen omleidingen;
  een bezoeker ziet een resultaat in de zoekmachine en zodra er op de link geklikt wordt, spring je van de pagina automatisch naar een andere pagina. De bezoeker krijgt hierdoor niet de content die verwacht wordt maar in de plaats daarvan een andere pagina.

black hat seo

Waarom je geen black hat SEO moet gebruiken

Om de simpele reden dat het geen duurzame strategie is. Black hat trucjes kunnen vandaag werken maar Google wordt elke dag slimmer in het opsporen van deze trucjes. Op het moment dat Google dit op je website ontdekt, zal je bestraft worden met een lagere positie in de zoekresultaten. Als je echt voor lange termijn succes wil gaan, dan moet je ver van black hat SEO wegblijven en je aan de richtlijnen van Google houden.

Wat moet je in plaats van black hat SEO doen?

Het beste is om content voor bezoekers te schrijven met Google in je achterhoofd. Dit betekent dat je content schrijft die jouw doelgroep interessant vindt. Daarnaast houd je rekening met de zoekmachines door white hat SEO technieken te gebruiken en richt je de content zo in dat Google jouw content goed begrijpt. Zo zul je nu en in de toekomst goede resultaten in Google boeken. Deze richtlijn wordt ook wel white hat SEO genoemd.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie