Wat is domain authority?

Home » Kennisbank » SEO » Wat is domain authority?

De domain authority, afgekort DA, geeft precies aan wat de naam al zegt: het geeft de autoriteit van een domein aan. Domain authority is door Moz, een grote speler op de SEO markt, in het leven geroepen. Naast de domain authority welke voor het hele domein geldt, heeft Moz ook een page authority. Deze geldt voor individuele pagina’s.

Wat geeft de domain authority aan?

Met de domain authority wordt aangegeven hoe goed een website in de zoekresultaten van Google zal scoren. De domain authority loopt van 1 tot 100, waarbij 100 de hoogste score is.

Het wordt bepaald door meerdere factoren, zo’n 40 factoren, zoals onder andere het aantal domeinen dat naar de website linkt en het totale aantal links dat naar de website verwijst. Het wordt niet door Google gebruikt en heeft ook geen effect op de positie in Google.

moz domain authority

Hoe kun je domain authority achterhalen?

Er zijn diverse tools om dit te achterhalen. De tools werken op eenzelfde manier. Geef de URL van het domein op en de tool toont de domain en vaak ook de page authority. Je kan dus ook de page authority van individuele pagina’s op een website achterhalen.

Bekende tools:

Wat is een goede domain authority?

In zijn algemeenheid is het “hoe hoger de waarde, hoe beter”. Maar in werkelijkheid is het afhankelijk van de hoogte van de domain authorithy van de websites waar je mee concurreert. Als jouw domain authority hoger is dan die van de concurrenten, dan is deze eigenlijk al goed.

Hoe verhoog je de domain authority?

Er zijn verschillende manieren die bijdragen aan een hogere domain authority.

Kwalitatief goede content

Het belangrijkste is om kwalitatief goede content op je website te plaatsen. Dit is eigenlijk het eerste en beste advies voor alles wat je met SEO en online marketing doet. Schrijf goede content voor je doelgroep. Je doelgroep moet echt meerwaarde uit je content halen.

Verdien links

Door goede content zijn andere website eigenaren eerder geneigd om naar jouw website te linken. En dit is meteen de tweede manier om een beter domain authority te krijgen: kwaliteit links naar je website.

Dit heb je minder goed zelf in de hand maar door waardevolle content te schrijven maak je een goede kans.

Kwestie van lange adem

Het verhogen van de domain authority van een website heeft tijd nodig. Blijft daarom regelmatig goede content op je website plaatsen en blijf de links naar je website monitoren. Je zal dan zien dat deze na verloop van tijd zal gaan stijgen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie