Wat is white hat SEO?

Home » Kennisbank » SEO » Wat is white hat SEO?

In de SEO terminologie verwijst white hat SEO naar het gebruik van website optimalisatie technieken en tactieken welke volledig voldoen aan de zoekmachine regels en voorwaarden. White hat SEO zet de bezoeker van de website centraal.

Waarom is white hat SEO belangrijk?

Met SEO optimaliseer je een webpagina met als doel om deze op een bepaalde zoekterm of op meerdere zoektermen zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te laten komen. Door de hoge positie zul je meer kliks en dus meer bezoekers op je website ontvangen. Met white hat SEO houdt je je aan de richtlijnen van Google waardoor je geen of weinig last van straffen (lager in de zoekresultaten geplaatst worden) hebt in geval van een update van het algoritme. Het is een duurzame en toekomstbestendige SEO strategie.

black hat seo vs white hat seo

Verschil tussen black hat en white hat SEO

In de basis hebben beide hetzelfde doel: hoger in Google komen met een website. Maar daar waar black hat SEO gebruik maakt van technieken die niet voldoen aan de richtlijnen van Google, houdt white hat SEO zich wel aan deze richtlijnen.

Black hat SEO technieken zijn bijvoorbeeld het kopen van links en cloaking toepassen. De technieken zorgen voor resultaat maar omdat Google zich ontwikkelt kan het zo zijn dat dit op de lange termijn niet meer werkt en je wetssite bestraft wordt.

Voorbeelden van white hat SEO technieken

  • Opbouwen van een natuurlijk linkprofiel. Dit betekent dat links verkregen worden en niet dat er voor links betaald wordt of om links gevraagd wordt.
  • Waardevolle content aan de website toevoegen. De content van de website moet echt op de bezoeker gericht zijn en niet voor zoekmachines geschreven worden.
  • Korte laadtijd van de website. Zorg voor goede hosting en schone code zodat de website snel laadt.
  • Mobiel vriendelijke website zodat de website op elke apparaat goede te bekijken is. Dit kun je het makkelijkste realiseren met een mobiel responsive design
  • Goede on page SEO. Hiermee optimaliseer je een pagina door op voor Google strategisch belangrijke plaatsen zoektermen te plaatsen.
  • Goede navigatie. Zorg voor een duidelijk navigatie structuur zodat bezoekers makkelijk hun weg op de website kunnen vinden.

De bezoeker centraal stellen

Bij white hat SEO wordt de bezoeker van de website centraal gesteld. De content moet voornamelijk van kwalitatief hoog niveau zijn in plaats van het richten op allerlei trucjes die er voor zorgen dat een pagina beter in de zoekresultaten scoort. De website zelf is vriendelijk voor gebruikers. De ranking moet op een natuurlijke manier tot stand komen. Het komt er op neer dat je de website optimaliseert voor jouw bezoeker en rekening houdt met zoekmachines.

Voordelen van white hat SEO strategie

White hat SEO is geen strategie om snelle resultaten te boeken maar een langdurige, duurzame strategie. Dat is ook gelijk het voordeel van white hat SEO. Je hoeft je veel minder zorgen te maken over weer de zoveelste update van de zoekmachines zoals Google. Door gebruik te maken van geoorloofde technieken, zul je in principe geen last van de updates hebben. Misschien heb je zelfs voordeel van de updates!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie