WordPress homepage instellen

Home » Kennisbank » WordPress » WordPress homepage instellen

De WordPress homepage is één van de belangrijkste pagina’s op je website. Je kan de WordPress homepage instellen als blog of als statische pagina. Lees hier hoe je de homepage instelt en wanneer je welke opties kiest.

WordPress homepage opties

Als je de WordPress homepage wil instellen heb je 2 opties:

  • Je laat een overzicht van de laatste blog berichten zien
  • Je laat een statische pagina als homepage zien

WordPress is oorspronkelijk als blog systeem begonnen en in het begin liet WordPress altijd de laatst gepubliceerde berichten zien. In de loop der tijd is WordPress ontwikkeld naar een volwaardig website systeem en is er ook de mogelijkheid om een pagina als homepage te gebruiken zodat je van WordPress een echte website kan maken.

Tegenwoordig wordt er bij de meeste WordPress websites een statische pagina gebruikt, eventueel in combinatie met enkele laatste berichten (zoals hier op succeswebsite.nl). Bij blogs zie je vaak de laatste berichten staan.

WordPress homepage instellen

Wil je een statische pagina als homepage gebruiken? Dan is het zaak om eerst de pagina aan te maken. Dit doe je zoals elke pagina, je gaat naar Pagina’s> Nieuwe pagina. Je kan de pagina leeg laten zodat je deze eerst als homepage instelt en later de content toevoegt.

wordpress nieuwe pagina maken

De pagina is aangemaakt, de content voor de homepage volgt later.

wordpress homepage

Nadat je een pagina aan hebt gemaakt die je als homepage wil gebruiken, is het instellen heel eenvoudig.

In het WordPress CMS ga je via het menu aan de linkerkant naar Instellingen > Lezen. De pagina waar je de homepage kan instellen opent.

Bij “Startpagina toont”[1] zie je of de laatste berichten of een statische pagina ingesteld staat en bij statische pagina welke homepage nu ingesteld staat. Dit gaan we naar wens instellen.

wordpress homepage instellen

Kies “Je laatste berichten” [2] om de berichten op de homepage te tonen, kies “Een statische pagina (hieronder kiezen) [3] om een pagina als homepage in te stellen. Bij “Homepage” [3] kun je aangeven welke pagina je als homepage wil gebruiken.

De pagina homepage is nu als homepage ingesteld:

wordpress homepage ingesteld

Blog instellingen

Naast het instellen van de homepage kan je hier ook instellen welke pagina je als blog pagina wil gebruiken. Als je dat hier instelt, zullen de blog berichten die gepubliceerd zijn automatisch op de pagina verschijnen.

wordpress blog pagina instellen

Bij de optie “Sitepagina’s tonen maximaal” Kun je instellen hoeveel berichten er op de blog pagina getoond moeten worden. Als er meer berichten zijn, zal er automatisch een volgende pagina aangemaakt worden.

Dat is het! Met bovenstaande handleiding kun jij ook zelf de WordPress homepage instellen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie