WordPress https plugin

Home » Kennisbank » WordPress » WordPress https plugin

 

De makkelijkste manier om bezoekers op je website altijd via https de website te laten bezoeken is door gebruik te maken van een WordPress https plugin. De plugin kan gratis uit de WordPress repository gedownload worden.

Voordat je met de plugin aan de slag gaat

De plugin kan alleen zijn werk doen als er al een SSL certificaat geïnstalleerd is. Het is dus niet zo dat de WordPress https plugin een SSL certificaat installeert, dit moet je zelf doen of laten doen.

Als het SSL certificaat actief is, kun je de plugin Really Simple SSL installeren. Nadat de plugin geïnstalleerd is, moet je deze actieveren. Met één klik zet je de website om naar https.

activeer https

Na activatie is de website omgezet.

ssl geactiveerd

Het enige waar je nu nog last van kan hebben is mixed content. Als je website al online was en je hebt afbeeldingen op de website geplaatst dan is dit via http gebeurd. Deze verwijzingen staan nog in de broncode en daardoor kan het certificaat de melding geven dat het niet geheel actief is.

In de betaalde versie van deze plugin kun je dit met de plugin oplossen. Heb je de pro versie niet, dan kan je het ook met een andere plugin oplossen: Better search replace. Met deze plugin kun je tekst in de database opzoeken en deze vervangen. Je installeert en activeert de plugin en dan ga je de zoek en vervang actie uitvoeren:

http naar https

  • Bij “Zoeken naar” vul je de website URL met http in
  • Bij “Vervangen door” vul je de website URL met https in
  • Je selecteert alle database tabellen
  • Je het eerst als test uitvoeren door dit aan te vinken, er wordt dan nog niks gewijzigd maar je ziet wel hoeveel keer de term waar je op zoekt gevonden is

Als je de zoekopdracht uitgevoerd hebt, is het mixed content probleem verholpen.

HTTPS forceren zonder plugin

Wil je liever geen plugin gebruiken? Dat kan ook, je kan HTTPS ook met het .htaccess bestand forceren.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie