WordPress sitediagnose

Home » Kennisbank » WordPress » WordPress sitediagnose

Sinds versie 5.1 van WordPress is er een nieuwe functie aan de standaard functionaliteit van WordPress toegevoegd: de WordPress sitediagnose. Met de sitediagnose wordt je website op diverse punten geanalyseerd en krijg je inzicht van wat er goed is en wat er verbeterd kan worden. Handige functie of niet?

Waar vind je de WordPress Sitediagnose?

Bij een standaard WordPress installatie zie je het op je beginscherm van je WordPress Dashboard staan.

wordpress sitediagnose dashboard

Mocht je het vanuit een ander scherm willen oproepen dan kun je er ook via je menu komen. Ga naar Gereedschap > Sitediagnose in het menu aan de linkerkant.

wordpress sitediagnose menu

Door het aan te klikken, kom je in het scherm waar je de informatie kan vinden.

Wat kan je met de WordPress Sitediagnose functie?

De bedoeling van de Sitediagnose is om in één oogopslag te zien of je website op de juiste manier ingesteld (geconfigureerd) is. Met een groen rondje wordt aangegeven of de website in orde is of een rood rondje als er punten zijn die verbeterd moeten worden. De 2 hoofdonderdelen zijn:

  • Status – hier zie je of de verschillende gecontroleerde punten in orde zijn bevonden
  • Informatie – hier vind je informatie over je website en de hosting. Bijvoorbeeld welke PHP versie, welke WordPress versie en welke plugins er gebruikt worden

Het handige van deze functie is dat je er snel achter komt of er nog een update uitgevoerd moet worden, er een veiligheidsissue is of dat je iets op je server moet aanpassen zodat je website beter presteert.

Sitediagnose status

wordpress sitediagnose status

Bij dit onderdeel zie je de aangeraden aanbevelingen en de geslaagde tests. Bij de aangeraden aanbeveling staan tips die je uit kan voeren (het is niet altijd nodig) om je website te verbeteren. Bij de geslaagde tests zie je op welke punten je website al voldoet.

Sitediagnose informatie

wordpress sitediagnose informatie

Bij het onderdeel informatie kun je informatie over verschillende onderdelen van de hosting en de website zelf vinden. Je vindt hier bijvoorbeeld informatie over:

  • WordPress instellingen
  • Verbruik op de server
  • Informatie over de geïnstalleerde WordPress thema’s
  • Informatie over de geïnstalleerde WordPress plugins
  • Informatie over de webserver
  • Informatie over de database
  • Informatie over de bestandsrechten

Samenvatting WordPress Sitediagnose

De WordPress Sitediagnose is een handige toevoeging aan WordPress om je website veiliger te maken en optimaal te laten presteren. Je krijgt als website eigenaar snel de problemen en verbeteringen te zien.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie