Kennisbank

Home » Kennisbank

5 gratis Content Delivery Networks

gratis content delivery network

Wil je je website sneller maken? Dan een Content Delivery Network (CDN) uitkomst bieden. Met een CDN wordt een kopie van jouw website op verschillende servers opgeslagen en krijgt een bezoeker altijd de website van de dichtstbijzijnde server getoond. Bezoekers in verschillende landen bekijken de server bij hen in de buurt en ervaren daardoor een snellere website.

Lees artikel

Wat is het WordPress dashboard?

wordpress dashboard

Het WordPress dashboard is de eerste pagina die je ziet als je inlogt op de backend van je WordPress website. Op het WordPress dashboard zie je een overzicht van jouw website met links naar diverse onderdelen. Er staan verschillende panels op het dashboard die je zelf kunt verplaatsen of verwijderen of nieuwe toevoegen.

Lees artikel

Wat is FTP?

FTP staat voor File Transfer Protocol. FTP gebruik je om bestanden te uploaden en te downloaden van een computer naar een webserver. Een FTP sessie zet je op met behulp van een FTP cliënt zoals bijvoorbeeld FileZilla. Een FTP cliënt werkt platform onafhankelijk, je kunt het dus op zowel Windows als op een Mac gebruiken.

Lees artikel

Facebook afbeelding formaten

Heb je wel eens een foto op Facebook geplaatst? Dan weet je waarschijnlijk wel dat dit een frustrerende klus kan zijn. Afbeeldingen komen er niet zo uit te zien als je wel, er wordt maar een gedeelte van de afbeelding getoond etc etc. Hoe je er voor kan zorgen dat je afbeeldingen goed op Facebook getoond worden, kun je in dit artikel lezen: Facebook afbeelding formaten.

Lees artikel

Wat is een WordPress widget?

wordpress widgets

Een WordPress widget is een klein stukje software welke een specifieke functie kan uitvoeren. WordPress heeft een speciaal onderdeel waar widgets aan toegevoegd kunnen worden, deze worden op alle pagina’s op de website getoond. Per WordPress theme verschilt dit maar standaard kunnen WordPress widgets aan de zijbalk en aan de footer toegevoegd worden.

Lees artikel

WordPress categorieën optimaliseren

wordpress categorie optimaliseren

Een quick win voor SEO, waar weinig gebruik van gemaakt wordt, is het optimaliseren van WordPress categorieën. Standaard worden de categorieën niet geoptimaliseerd terwijl dit een kleine moeite is. Door het toevoegen van tekst en het invullen van een goede pagina titel en meta tag description ben je al een stuk verder dan de meeste WordPress websites. Lees in dit artikel de tips om je WordPress categorieën te optimaliseren.

Lees artikel