10 Verdienmodellen voor je website

Home » Blog » Kennisbank » Internet Marketing » 10 Verdienmodellen voor je website

Met je website of blog is het mogelijk om geld te verdienen. Wil je geld verdienen met je website? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Lees in dit artikel 10 verdienmodellen voor je website.

1. Google AdSense op je website

Een hele makkelijke manier om online geld te verdienen is om Google AdSense op je website te plaatsen. Google AdSense is het advertentie programma van Google. Je kunt verschillende formaten tekstadvertenties of beeldadvertenties op je website plaatsen. Op het moment dat een bezoeker op een advertentie klikt, ontvang je als website eigenaar een vergoeding. De vergoeding verschilt per advertentie, deze is afhankelijk van o.a. de branche waarin geadverteerd wordt.

Het voordeel van Google AdSense is dat je er snel mee kan beginnen. Je meldt je aan en als je goedgekeurd bent, hoef je alleen maar de advertenties op je website te plaatsen. Eventueel kun je dit automatisch doen. Het grote nadeel van Google AdSense is dat de opbrengsten niet heel erg hoog zijn.

google adsense advertenties

Google AdSense verdiensten

Hoeveel je met Google AdSense verdient is van meerdere factoren afhankelijk. O.a. van het aantal bezoekers, hoeveel bezoekers op op je advertentie klikken en de inkomsten per klik.

Gemiddeld kun je er vanuit gaan dat zo’n 2% van alle bezoekers op je Google AdSense advertentie klikt. Gemiddeld brengt een klik € 0,15 op (dit is sterk afhankelijk van het onderwerp van je website). Als je 1000 pageviews op een dag hebt (het aantal bezoekers kan minder zijn, afhankelijk hoeveel pagina’s een bezoeker bekijkt) dan zou je per dag het volgende verdienen:

1000 pageviews x 2% kliks (CTR) = 20 klik a € 0,15 = € 3,- per dag.

Zoals je ziet moet je aardig wat bezoekers hebben om een beetje een leuk inkomen met Google AdSense te verdienen.

2. Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen en ontvang je een commissie als er een vooraf gedefinieerde actie uitgevoerd wordt. Bijvoorbeeld als er via jouw website een product gekocht wordt maar het kan ook een lead zijn. Als iemand een formulier invult bijvoorbeeld.

Bij affiliate marketing zijn er altijd 2 maar meestal 3 partijen betrokken:

  • De affiliate – dit is degene die de producten promoot op een website of op een andere manier
  • De adverteerder – dit is degene die de producten aanbiedt
  • Het affiliate netwerk (optioneel) – het netwerk monitort de kliks en registreert verkopen. Op afgesproken tijden worden de commissie uitgekeerd

Affiliate marketing kan je op verschillende manier toepassen. De meest bekende en meest voorkomende is op een website. Je kan een reisblogs starten en schrijven over interessante plekken. Daarbij kun je vliegtickets, hotels, tours of spullen die je voor de reis nodig hebt promoten.

affiliate marketing werking

Maar je kan het ook zonder website doen. Denk hierbij aan:

  • E-mailmarketing waarbij je een mail met affiliate links verstuurt
  • Social media waar je producten via een update promoot
    Via andere websites zoals Marktplaats

De voordelen van affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je met minder bezoekers op je website veel meer geld verdienen dan met Google AdSense. Het model is eenvoudig maar het kost wel tijd om iets op te bouwen. Houd daar dus wel rekening mee!

3. Banner ruimte verkopen

Als je een website in een bepaalde niche hebt en je hebt al een aardige hoeveelheid bezoekers, dan kun je er ook voor kiezen om banner ruimte te verkopen aan adverteerders.

Een adverteerder kan zijn banner op jouw website plaatsen in ruil voor een vast maandbedrag. Voor adverteerders kan dit interessant zijn als jouw website bezoekers uit de doelgroep van de adverteerder aantrekt.

website banner

Het voordeel voor jou als website eigenaar is dat je verzekerd bent van je inkomsten. Je spreekt een vast bedrag voor een bepaalde periode af. Bij andere modellen is het bedrag dat je verdient niet gegarandeerd.

4. Een eigen geschreven e-book op je website verkopen

Een e-book is een digitaal boek en een makkelijke manier om online geld te verdienen. Verzamel jouw kennis over een bepaald onderwerp en maak hier een e-book van.

Je kan denken aan:

  • Een reisgids over een land of stad
  • Een handleiding over bepaalde software
  • Een uitleg hoe je geld kunt verdienen met social media

Eigenlijk kun je het zo gek niet verzinnen of je kan er een e-book van maken.

Kies voor een lage prijs zodat jouw doelgroep er niet lang over na hoeft te denken. Prijzen die goed werken liggen tussen de € 9,- en € 27,-. Daarboven wordt het lastiger om een e-book te verkopen.

Plaats het op je website en koppel een betaalsysteem zoals Mollie of Plug & Pay aan je website. In combinatie met een autoresponder zoals bijvoorbeeld Aweber of MailChimp kun je geautomatiseerd je e-book verkopen.

5. Een plr e-book op je website verkopen

In plaats van een e-book zelf maken kun je ook een PLR e-book verkopen. PLR staat voor private label rights. Het betekent dat je de inhoud van het e-book zelf mag gebruiken en aanpassen. Je kunt het e-book in de originele vorm uitgeven of de content aanpassen zodat het echt van jou wordt. Met een kleine moeite kun je zo heel snel een digitaal product online zetten.

6. Een membership website maken

Een membership website is een afgeschermde website waar alleen leden toegang tot hebben. Via een membership website kun je cursussen of andere content beschikbaar stellen. Leden betalen een eenmalige bijdrage of een periodiek bedrag om toegang te krijgen.

membership website

Er zijn diverse platforms waar je zo’n membership website af kunt nemen. Ook kun je het als uitbreiding op WordPress kopen. Dan heb je wel kennis van het systeem nodig of iemand die het voor je doet.

7. Maak een webshop

Met een webshop kun je online allerlei producten verkopen. Het voordeel van een webshop is dat je geen fysieke winkel nodig hebt en dat je het hele verzendingsproces uit kan besteden.

Houd er wel rekening mee dat een webshop niet iets is dat je er even bij doet. Daarbij moet je ook kennis van veel zaken zoals SEO, copywriting en eventueel adverteren hebben. Er zijn diverse kant en klare oplossingen of je kan software zoals WooCommerce of Magento kiezen.

8. Advertorials

Een advertorial wordt veel gebruikt door YouTubers. Zij maken een video waarin zij producten of diensten van een adverteerder gebruiken. Eigenlijk zoals je ook wel eens op tv ziet, waar iemand opzichtig een glas cola van een bekend merk in zijn of haar hand heeft. Dit heeft pas zin als je een grote groep volgers hebt en een specifieke doelgroep aanspreekt.

9. Betaalde artikelen

Als je een populaire website hebt met veel bezoekers dan kan interessant zijn om mensen te laten betalen voor een artikel dat zij op jouw website mogen plaatsen. In het artikel maak je promotie voor het product of de dienst van de adverteerder. Denk aan een review van een product of een reisbeschrijving van een land of stad. Ook kun je op deze manier betaalde content schrijven met een link naar de website van de adverteerder er in verwerkt.

10. Links verkopen

Een link plaatsen op een populaire website of op bijvoorbeeld een startpagina kan ook een interessant verdienmodel zijn. Wel is het zaak dat je veel bezoekers op je website hebt of dat je een populaire pagina beheert met een hoge SEO waarde.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie