10 Verdienmodellen voor je website

Met je website of blog is het mogelijk om geld te verdienen. Wil je geld verdienen met je website? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Lees in dit artikel 10 verdienmodellen voor je website.

1. Google AdSense op je website

Een hele makkelijke manier om online geld te verdienen is om Google AdSense op je website te plaatsen. Google AdSense is het advertentie programma van Google. Je kunt verschillende formaten tekstadvertenties of beeldadvertenties op je website plaatsen. Op het moment dat een bezoeker op een advertentie klikt, ontvang je als website eigenaar een vergoeding. De vergoeding verschilt per advertentie, deze is afhankelijk van o.a. de branche waarin geadverteerd wordt.

2. Affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen en ontvang je een commissie als er een vooraf gedefinieerde actie uitgevoerd wordt. Bijvoorbeeld als er via jouw website een product gekocht wordt maar het kan ook een lead zijn. Als iemand een formulier invult bijvoorbeeld.

3. Banner ruimte verkopen

Je kunt er ook voor kiezen om banner ruimte te verkopen aan adverteerders. Een adverteerder kan zijn banner op jouw website plaatsen in ruil voor een vast maandbedrag. Voor adverteerders kan dit interessant zijn als jouw website bezoekers uit de doelgroep van de adverteerder aantrekt.

4. Een eigen geschreven e-book op je website verkopen

Een e-book is zéér makkelijk te maken en te verkopen. Plaats het op je website en koppel een betaalsysteem aan je website. In combinatie met een autoresponder zoals bijvoorbeeld Aweber of MailChimp kun je geautomatiseerd je e-book verkopen.

5. Een plr e-book op je website verkopen

In plaats van een e-book zelf maken kun je ook een plr e-book verkopen. Plr staat voor private label rights. Het betekent dat je de inhoud zelf mag gebruiken en aanpassen. Je kunt zo heel snel een digitaal product online zetten.

6. Een membership website maken

Met een membership website kunnen mensen lid worden van jouw website en in ruil daarvoor bijvoorbeeld content bekijken. Een membership website is zeer geschikt om te gebruiken voor een online training.

7. Maak een webshop

Een webshop is dé manier om online producten te verkopen. Het voordeel van een webshop is dat je geen fysieke winkel nodig hebt. Maar vergis je niet want een webshop kan ook veel werk opleveren en is al snel te veel om het er even bij te doen.

8. Advertorials

Een advertorial wordt veel gebruikt door you tubers. Zij maken een video waarin zij producten of diensten van een adverteerder gebruiken. Eigenlijk zoals je ook wel eens op tv ziet, waar iemand opzichtig een glas cola van een bekend merk in zijn of haar hand heeft.

9. Betaalde artikelen

Als je een populaire website hebt met veel bezoekers dan kan interessant zijn om mensen te laten betalen voor een artikel dat zij op jouw website mogen plaatsen. Degene die betaalt kan dan een link in het artikel plaatsen zodat het interessant is voor hen.

10. Links verkopen

Een link plaatsen op een populaire website of op bijvoorbeeld een startpagina kan ook een interessant verdienmodel zijn. Wel is het zaak dat je veel bezoekers op je website hebt of dat je een populaire pagina beheert met een hoge SEO waarde.

Plaats een reactie