Wat is Google Search Console?

Home » Blog » Kennisbank » Internet Marketing » Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een gratis dienst van Google waarmee website eigenaren de index status van hun website in de zoekresultaten van Google kunnen bekijken. Daarnaast kunnen website eigenaren met deze toolde zichtbaarheid van de website in Google verbeteren. Google Search Console heette tot 20 mei 2015 Google Webmaster Tools.

Met Google Search Console kunnen website eigenaren problemen met hun website opsporen. Ze kunnen zelfs zien als er malware op de website geplaatst is. Daarnaast kan men zien hoe de website het in de zoekresultaten doet. Met een gratis Google account kun je al gebruik maken van deze gratis dienst van Google.

Eerst verifiëren

Voordat je bij de data van je website kan, moet je eerst aantonen dat je eigenaar van de website bent. Dit kan op verschillende manieren. Kies zelf een manier die jij het handigste vindt.

[AFBEELDING AUTORISEREN]

  • HTML file upload; je upload een file naar de webserver met FTP. Zodra deze geupload is, is de website geverifieerd en kun je gebruik maken van Google Search Console.
  • HTML tag; hierbij plaats je een metatag in de code van je website.
  • Domain name provider; hierbij kies je jouw hosing provider en verifieer je hiermee jouw website.
  • Google Analytics; als je Google Analytics met hetzelfde account gebruikt, dan kun je deze methode gebruiken. Je moet wel de asynchronische Google Analytics code in je HMTL code hebben staan.
  • Google Tag Manager; deze optie kun je gebruiken als je gebruik maakt van Google Tag Manager

Na verificatie van je website kun je gebruik maken van Google Search Console.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie