Passief inkomen

Home » Blog » Kennisbank » Internet Marketing » Passief inkomen

Passief inkomen, wat is het? Passief inkomen is eigenlijk precies het tegenovergestelde van hoe de meeste mensen hun geld verdienen. De meeste mensen zijn in loondienst of verhuren zichzelf. Men wordt dan betaald voor het aantal uren dat er gewerkt is. Passief inkomen werkt niet op basis van uren maar je werkt eenmalig en zorgt er voor dat je later de vruchten hiervan plukt.


passief inkomen

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is dus eenmalig (veel) tijd steken in het ontwikkelen en opzetten van een product of dienst zodat je later met minimale of zonder inspanning dit kan verkopen. Voor ondernemers die dit ontdekt hebben, is het het ideale model. Je kunt immers lekker op vakantie gaan en ondertussen blijven de inkomsten doorlopen. Dit in tegenstelling tot een model waarbij je tijd voor geld inruilt.

Passief inkomen kan op vele manier verdiend worden. In dit digitale tijdperk is het ook nog eens vele malen makkelijker geworden omdat je bereik veel groter is en omdat het veel makkelijker is om digitale producten te maken (de kosten van ontwikkeling en productie zijn lager en het is makkelijker om de verkoop op automatische piloot te laten verlopen.

Voorbeelden van passief inkomen

  • Royalties van een boek of muziek
  • Verhuren van een huis of een kamer
  • Beleggen en leven van het dividend
  • Rente op je kapitaal (alhoewel dat nu erg lastig is met deze lage rente)
  • Advertentie ruimte verkopen
  • Affiliate marketing (producten van anderen verkopen tegen commissie)
  • E-books online verkopen
  • Online trainingen
  • Software maken
  • Onderhoudscontracten voor klanten

Zoals je kunt lezen zijn er diverse manieren om passief inkomen te genereren. Tegenwoordig is het vrij makkelijk om online passief inkomen te genereren. Dit is een vorm die je veel ziet.

Passief inkomen is keihard werken

Vergis je niet en staar je niet te veel blind op mooie verhalen dat passief inkomen alleen maar fun is. Er zal namelijk eerst keihard gewerkt moeten worden. Dit geldt zeker voor de online producten. Voordat je geld op de automatische piloot ontvangt, zul je eerst aan het werk moeten. Je zal een product moeten maken en je zal het product onder de aandacht van je doelgroep moeten brengen. Als dit eenmaal goed loopt, kun je genieten van passief inkomen.

Na dat je geleerd hebt van je eerste product, kun je je 2e product veel sneller ontwikkelen en zo kun je een goed inkomen genereren.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie