Sitemap aan Google Search Console toevoegen

Home » Blog » Kennisbank » Internet Marketing » Sitemap aan Google Search Console toevoegen

Wat een inhoudsopgave voor een boek is, is een sitemap voor een website. Het geeft bezoekers en zoekmachines een overzicht van alle pagina’s die op de website staan. Door je sitemap bij Google Search Console aan te melden, blijft Google op de hoogte welke pagina’s op de website staan. Hoe je een sitemap aan Google Search Console toevoegt, lees je in dit artikel.

Hoe maak je een sitemap?

In WordPress is het zeer eenvoudig om een sitemap aan te maken. Wel moet je weten dat het hier om een sitemap.xml gaat. Dit is een sitemap in een speciaal formaat zodat zoekmachines deze kunnen gebruiken. Om een sitemap.xml aan te maken, kun je gebruik maken van de plugin Yoast SEO. Met het activeren van de geavanceerde instellingen komt de optie sitemap.xml beschikbaar.

Door onder het kopje “XML Sitemaps” op de link XML-sitemap te klikken, zal de sitemap openen. De URL kun je later kopiëren om in Google Search Console toe te voegen.

Waarom een sitemap bij Google Search Console aanmelden?

Met het aanmelden van een sitemap aan Google Search Console maak je je website bekend bij Google. Als je een nieuwe website hebt, wordt je website sneller opgenomen in de zoekresultaten. Bestaat je website al, dan is de sitemap handig omdat elke keer als er een update op je website is (er wordt bijvoorbeeld een nieuwe pagina toegevoegd) deze in de sitemap toegevoegd wordt. Google ziet de verandering in de sitemap en zal de verandering meenemen. Bijvoorbeeld door de nieuw aangemaakte pagina in de zoekresultaten opnemen.

Sitemap aanmelden bij Google Search Console

Meld je website aan bij Google Search Console en in het hoofdscherm zie je 3 kolommen. In de rechterkolom staat de optie sitemap, hier kun je een sitemap toevoegen. Via de knop “Add/test sitemap” kun je de URL van de sitemap toevoegen. Google heeft nu een overzicht van alle pagina’s die op je website staan. Op het moment dat er een nieuwe pagina op de website komt, zal de sitemap meteen bijgewerkt worden en zal Google op de hoogte gesteld worden.

Meer informatie over sitemaps.

 

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie