SEO

Home » Kennisbank » SEO

5 gratis Content Delivery Networks

gratis content delivery network

Wil je je website sneller maken? Dan een Content Delivery Network (CDN) uitkomst bieden. Met een CDN wordt een kopie van jouw website op verschillende servers opgeslagen en krijgt een bezoeker altijd de website van de dichtstbijzijnde server getoond. Bezoekers in verschillende landen bekijken de server bij hen in de buurt en ervaren daardoor een snellere website.

Lees artikel

Hoe werkt Google?

Iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van de zoekmachine Google. Maar hoe werkt Google eigenlijk? Hoe zorgt Google er voor dat de juiste pagina getoond wordt als een gebruiker van de zoekmachine een zoekopdracht intikt? Lees in dit artikel de werking van de zoekmachine Google.

Lees artikel

Wat is een short tail keyword?

shorttail keywords

Short tail keywords zijn zoekopdrachten die in een zoekmachine gegeven worden met 1 tot maximaal 3 woorden. Door de lengte van de zoekopdracht is deze minder specifiek en kan vaak meerdere betekenissen hebben.

Lees artikel

Wat is zoekmachine optimalisatie?

zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie of SEO is het geheel aan technieken dat gebruikt wordt om een webpagina hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te krijgen. In Nederland is er eigenlijk maar één zoekmachine die telt en dat is Google. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit de 2 belangrijkste pijlers: on page en off page, oftewel technieken die je op je website zelf en buiten de website uitvoert.

Lees artikel

Wat is een zoekwoord?

wat is een zoekwoord

Een zoekwoord in de context van zoekmachine optimalisatie is een woord of een term die gebruikers van zoekmachines gebruiken om informatie te zoeken. Tevens wordt een zoekwoord gebruikt om een webpagina samen te vatten. Een website eigenaar wil dat de pagina op één bepaald zoekwoord gevonden wordt.

Lees artikel

Wat is on page SEO?

on page seo

On page SEO zijn de werkzaamheden die je uitvoert om een pagina hoger in de zoekmachines, lees Google, te krijgen. Het doel is om meer relevante bezoekers naar je website te krijgen. On page SEO houdt zicht bezig met het optimaliseren van de content en de HTML broncode waar off page SEO bestaat uit externe links en andere externe signalen zoals bijvoorbeeld van Social Media.

Lees artikel