5 gratis Content Delivery Networks

Home » Blog » Kennisbank » SEO » 5 gratis Content Delivery Networks

Wil je je website sneller maken? Dan een Content Delivery Network (CDN) uitkomst bieden. Met een CDN wordt een kopie van jouw website op verschillende servers opgeslagen en krijgt een bezoeker altijd de website van de dichtstbijzijnde server getoond. Bezoekers in verschillende landen bekijken de server bij hen in de buurt en ervaren daardoor een snellere website.

Wat is een CDN netwerk?

Een CDN zorgt er voor dat website content snel efficiënt getoond wordt aan website bezoekers. Het is vooral interessant als je bezoekers uit verschillende delen van de wereld hebt. Dit omdat de website op verschillende servers in de wereld opgeslagen wordt en een bezoeker de website van de dichtstbijzijnde server getoond krijgt. Tevens hoeft een website niet elke keer de data uit de database te halen wat er voor zorgt dat de website sneller wordt.

Maar ook voor het opslaan van bestanden zoals afbeeldingen en JavaScript bestand is een CDN interessant. Bestanden worden zo sneller getoond en de website wordt er een stukje sneller van.

Voordelen van een CDN

  • Website bestanden kunnen opgeslagen worden waardoor de website sneller wordt
  • De server van de website wordt minder belast
  • Bezoekerspieken kunnen beter opgevangen worden
  • Het zorgt voor een stukje veiligheid, bestanden zijn beveiligd
  • Gebruikers in andere delen van de wereld krijgen de website net zo snel te zien als bezoekers in het land waar de website gehost wordt

5 gratis Content Delivery Networks

  1. CloudFlare
  2. Site Accelerator van Jetpack
  3. Incapsula
  4. JSDelivr
  5. Hostry

Wanneer een CDN netwerk gebruiken?

Of je een CDN moet gebruiken is afhankelijk van jouw situatie. De grootste reden om het te gebruiken is als je bezoekers uit verschillende delen van de wereld hebt. Dan ontkom je eigenlijk niet aan een CDN omdat je dan al je bezoekers een optimale ervaring kan bieden. Puur voor de snelheid is het niet nodig om een CDN te nemen. Dan loont het meer om je website te optimaliseren en goede webhosting te nemen. Het opzetten en bijhouden van een CDN kan namelijk ook nogal wat werk zijn.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie