Social Media

Home » Kennisbank » Social Media

Facebook afbeelding formaten

Heb je wel eens een foto op Facebook geplaatst? Dan weet je waarschijnlijk wel dat dit een frustrerende klus kan zijn. Afbeeldingen komen er niet zo uit te zien als je wel, er wordt maar een gedeelte van de afbeelding getoond etc etc. Hoe je er voor kan zorgen dat je afbeeldingen goed op Facebook getoond worden, kun je in dit artikel lezen: Facebook afbeelding formaten.

Lees artikel

Wat is YouTube?

youtube video

YouTube is een Amerikaanse website waar je gratis een account aan kan maken en een eigen YouTube kanaal kan starten waarop je video’s kan delen. Gebruikers kunnen video’s uploaden, bekijken, delen, beoordelen, aan hun favorieten toevoegen en commentaar onder een video plaatsen.

Lees artikel

Wat is Snapchat?

wat is snapchat

Wat is Snapchat? Snapchat is een gratis app die je op je smartphone kunt gebruiken om foto’s en filmpjes mee te versturen en te delen. Het unieke aan Snapchat is dat de foto’s en video’s maar enkele seconden te zien zijn voor de gebruikers. In Nederland heeft de app zo’n 2,5 miljoen gebruikers waarbij de grootste groep tussen de 12 en 19 jaar oud is. De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS gebruikers.

Lees artikel

Wat is Pinterest?

wat is pinterest

Wat is Pinterest? Pinterest is een social media platform dat in 2009 door Ben Silbermann is opgericht. Het platform kun je zien als een soort online prikbord waar een gebruiker afbeeldingen op kan plaatsen. Pinterest is een samenvoeging van de Engelse woorden pinnen en interest. In Nederland heeft het platform zo’n half miljoen, voornamelijk vrouwelijke, gebruikers.

Lees artikel

Wat is Google+?

wat is google plus

Wat is Google+? Google+ is het sociale media platform van Google zelf. Het is ooit opgezet om te concurreren tegen Facebook maar tot op heden is deze opzet nog niet geslaagd. In Nederland is het sociale media platform nog niet heel erg populair maar er zijn wel een paar voordelen die een Google+ account bieden.

Lees artikel

Facebook bedrijfspagina maken

Als je een bedrijf hebt of zzp-er bent en je wilt actief worden op Facebook dan moet je een Facebook bedrijfspagina gebruiken in plaats van een normaal, persoonlijk profiel. Lees hier hoe je heel eenvoudig een Facebook bedrijfspagina aanmaakt en waarom je als organisatie een Facebook bedrijfspagina moet hebben.

Lees artikel