Facebook conversie pixel aan je WordPress website toevoegen

Home » Blog » Kennisbank » Social Media » Facebook conversie pixel aan je WordPress website toevoegen

Een Facebook conversie pixel is noodzakelijk als je gebruik maakt van Facebook Adverteren. De Facebook conversie pixel zorgt er voor dat je het succes van je campagne kunt meten. Je ziet de opbrengsten van je campagne terug in je Facebook statistieken. Maar hoe plaats je een Facebook conversie pixel op je WordPress website?

Wat doet de Facebook conversie pixel?

De pixel is een klein stukje code dat je op je website in de broncode plaatst. Een bezoeker ziet dit niet en heeft er geen last van. Elke keer dat een bezoeker op een pagina komt met de conversie pixel, zal dit terug te vinden zijn in de statistieken van de advertenties van Facebook. Zo kun je zien hoe goed (of slecht) jouw Facebook campagne is.

Een Facebook conversie pixel plaatsen in 5 stappen:

Stap 1: Ga in de WordPress backend naar plugins.

Stap 2: Kies voor een nieuwe plugin installeren en zoek op Facebook conversie pixel. Of je kunt de plugin rechtstreeks downloaden en vervolgens via de WordPress backend uploaden (lees het artikel: WordPress plugin installeren voor het installeren van een WordPress plugin). Activeer de plugin.

Stap 3: Haal de conversie pixel op. De conversie pixel kun je in Facebook ophalen. Je kunt een bestaande pixel kiezen (indien je er al één hebt aangemaakt) of een nieuwe conversie pixel aanmaken. Dit doe je op de volgende manier. Ga in Facebook naar Advertentiebeheer en maak daar de pixel aan.

facebook pixel aanmaken

Stap 4: Kopieer de Facebook conversie pixel.

Stap 5: Plaats de pixel op je website. Ga weer naar je WordPress website en bewerk de pagina waar je de pixel op wilt plaatsen. Doorgaans gebruik je hier een pagina voor die aangeeft dat een doel (=conversie) behaald is. Bijvoorbeeld bij een webshop de bedank pagina nadat een klant heeft afgerekend of op een website de pagina waar een Ebook gedownload wordt.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen heb je een werkende Facebook conversie pixel op je WordPress website. Test de pixel door een keer naar de pagina te gaan waar de pixel op staat. Je moet nu in je Facebook statistieken kunnen zien dat de pixel werkt.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie