Facebook page plugin op je website plaatsen

Home » Blog » Kennisbank » Social Media » Facebook page plugin op je website plaatsen

Een Facebook page plugin op je website zorgt voor vertrouwen. Het geeft bezoekers op jouw website het idee dat je een echt bedrijf bent. Vooral als je veel likes op je Facebook bedrijfspagina hebt, zal dit een positief effect hebben. Maar  hoe plaats je zo’n Facebook page plugin op je website? Dat lees je in dit artikel.

Nog niet zo lang geleden heette het nog een like box maar tegenwoordig het de Facebook page plugin. En zo ziet deze page plugin er uit:

facebook page plugin

Waarom de page plugin op je website plaatsen?

De page plugin zorgt voor vertrouwen. Website bezoekers kunnen zien dat er echte mensen “fan” van jouw bedrijf zijn. Ook geeft het website bezoekers de mogelijkheid om eenvoudig jouw bedrijfspagina te vinden en deze te liken. Zo kun jij op een makkelijke manier meer likes krijgen.

Waar plaats je de Facebook page plugin?

De meest gebruikte en beste plaatsen om de page plugin te plaatsen zijn:

  • in de sidebar
  • in de footer

De page plugin aan je website toevoegen

Om de page plugin aan je website toe te voegen ga je eerste naar de developers pagina van Facebook en wel naar het onder page plugin. Op deze pagina kun je de page plugin configureren. Begin met het invullen van jouw Facebook bedrijfspagina. Onder het kopje tabs kun je aangeven of je de timeline wel of niet wil tonen. Meestal laat je deze weg, het toont de laatste post van Facebook op je website. De breedte (width) en hoogte (height) hoef je niet in te vullen, deze worden automatisch goed gezet. Daaronder staan nog 4 opties die je aan of uit kunt zetten.

facebook page plugin instellingen

  • Use small header; de afbeelding wordt smaller.
  • Hide cover photo; hiermee wordt de foto verwijderd.
  • Adapt to plugin container width; de breedte van de page plugin wordt automatisch aangepast.
  • Show friend’s faces; indien een Facebook vriend de pagina geliked heeft, zal deze getoond worden.

Als je de gewenste instellingen gekozen hebt, klik je op de button “Get code”. Hiermee wordt de code getoond die je moet gebruiken om de page plugin op je website te tonen.

Facebook code aan je website toevoegen

De code die getoond wordt bestaat uit 2 onderdelen:

  • Het eerste gedeelte is de JavaScript code die op elke pagina van je website toegevoegd moet worden.
  • Het tweede gedeelte is de eigenlijke page plugin. Deze moet toegevoegd worden op de plaats waar je de Facebook page plugin wil laten verschijnen (bijvoorbeeld in de sidebar of de footer).

De JavaScript code toevoegen kan op verschillende manieren, dit is afhankelijk van het gebruikte thema. Bij Genesis thema’s (en ook andere thema’s gebruiken dit) kun je dit eenvoudig doen door onder Genesis > Thema instellingen de code te plakken. De code moet net voor het HTML element </head> staan. Een andere manier is om de code in het php bestand header.php te plaatsen.

De code van de plugin kun je eenvoudig in een widget kopiëren zodat deze op de website zichtbaar is.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie