Wat is Google+?

Home » Blog » Kennisbank » Social Media » Wat is Google+?

Wat is Google+? Google+ is het sociale media platform van Google zelf. Het is ooit opgezet om te concurreren tegen Facebook maar tot op heden is deze opzet nog niet geslaagd. In Nederland is het sociale media platform nog niet heel erg populair maar er zijn wel een paar voordelen die een Google+ account bieden.

Google+ is per 2 april 2019 gestopt

Geschiedenis Google+

Google+, ook wel bekend als Google Plus of kortweg G+, zag in 2011 het levenslicht. Google wilde met dit social media platform de aanval op Facebook openen. Alhoewel Google dit zelf nooit beweerd heeft, wordt dit algemeen aangenomen.

Hoe werkt Google+?

Om te beginnen met Google+ zul je eerste een account aan moeten maken. Je kunt een persoonlijk account aanmaken maar ook een account voor je bedrijf. Als je eenmaal een account hebt, kun je mensen aan je “kringen” toevoegen. De kringen zijn een soorten lagen waar je mee kunt communiceren. Zo kun je bepalen wie jouw updates wel of niet zien. Je bepaalt namelijk bij het plaatsen welke kringen de update mogen zien. Je kunt zelf mensen aan je kringen toevoegen en mensen kunnen jou ook gaan volgen.

google+ volgen

De voordelen van Google+

Eén van de grootste voordelen van Google+ is dat mensen die zich in jouw kring bevinden jouw aanbevelingen en update zien tijdens het zoeken in Google.

Het werkt namelijk zo dat als jij een review geeft en iemand in jouw kring ingelogd is en gaat zoeken met Google, hij of zij jouw review ziet. Hetzelfde geldt voor artikelen die jij gepubliceerd hebt. Deze komen hoger in de zoekresultaten te staan.

Zo kun je dus meer bekendheid krijgen. Wel zal je actief moeten zijn met het toevoegen van mensen aan je kringen.

Nadelen van Google+

Het hierboven beschreven principe is natuurlijk hartstikke mooi maar in de praktijk werkt het niet zo goed omdat er niet heel veel Google+ gebruikers in Nederland zijn. Daarbij komt dat niet iedereen altijd ingelogd is met zijn Google account als er gezocht wordt. Veel mensen vinden dat het er teveel privacy opgegeven wordt als je met je ingelogde Google account zoekt.

Google+ tips

  • Plaats een profiel foto bij je persoonlijke Google+ profiel.
  • Maak een Google+ account aan voor je bedrijf en koppel deze aan je website.
  • Voeg een volg mogelijkheid toe aan je website zodat bezoekers op je website jou op Google+ kunnen volgen.
  • Plaats regelmatig nieuwe update op je Google+ account.
  • Zorg er voor dat pagina’s op je eigen website gedeeld kunnen worden door het toevoegen van een Google+ deelknop aan je website.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie