Wat is Pinterest?

Home » Blog » Kennisbank » Social Media » Wat is Pinterest?

Wat is Pinterest? Pinterest is een social media platform dat in 2009 door Ben Silbermann is opgericht. Het platform kun je zien als een soort online prikbord waar een gebruiker afbeeldingen op kan plaatsen. Pinterest is een samenvoeging van de Engelse woorden pinnen en interest. In Nederland heeft het platform zo’n half miljoen, voornamelijk vrouwelijke, gebruikers.

Geschiedenis van Pinterest

In 2009 begon de oprichter Ben Silbermann met de ontwikkeling van Pinterest. In 2010 was er de eerste bètaversie. Gebruikers werden in eerste instantie per e-mail uitgenodigd om kennis te maken met het platform. In 2012 werd het mogelijk om je gratis te registreren. In 2011 was het de snelst groeiende website met 10 miljoen gebruikers in 9 maanden tijd.

Beginnen met Pinterest

Het is eenvoudig om te beginnen met Pinterest. Ga naar de website van Pinterest en maak een gratis account aan. Binnen 5 minuten kun je beginnen met je eerste Pinterest prikbord.

Hoe werkt Pinterest?

Als eerste zul je een account aan moeten maken. Met dit account kun je eigen prikborden aanmaken en op een prikbord kun je verschillende afbeeldingen plaatsen. Je kunt afbeeldingen van andere websites “pinnen” en zo op je eigen prikbord plaatsen.

Andere Pinterest gebruikers kunnen jouw prikbord volgen omdat deze openbaar zijn. Ook kunnen andere Pinterest gebruikers jouw afbeeldingen re-pinnen (een soort delen) zodat jouw prikbord nog meer bekendheid krijgen.

pinterest

Pinterest zakelijk gebruiken

Naast een persoonlijk account, kan Pinterest ook interessant zijn voor bedrijven. Het zakelijke succes hand samen met jouw product en/ of dienst en juw doelgroep die je wil bereiken. Pinterest leent zich vooral voor visuele producten en helemaal voor creatieve producten omdat deze veel aandacht krijgen.

Naast je product is het belangrijk welke doelgroep je wil bereiken. Doe altijd onderzoek of jouw doelgroep wel gebruik maakt van Pinterest. De aanwezigheid van je doelgroep op Pinterest bepaalt in hoge mate het succes van je account.

Pinterest tips

Wat kun je op Pinterest plaatsen? Hieronder enkele ideeën die je op Pinterest kunt plaatsen:

  • Handleidingen, hoe kun je iets maken of verbeteren.
  • Afbeeldingen van producten, bijvoorbeeld de nieuwe kleding collectie.
  • Afbeeldingen van uitgevoerde projecten, bijvoorbeeld een verbouwing of een nieuwe keuken die geplaatst is.
  • Voorbeelden van yoga oefeningen

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie