Wat is Snapchat?

Home » Blog » Kennisbank » Social Media » Wat is Snapchat?

Wat is Snapchat? Snapchat is een gratis app die je op je smartphone kunt gebruiken om foto’s en filmpjes mee te versturen en te delen. Het unieke aan Snapchat is dat de foto’s en video’s maar enkele seconden te zien zijn voor de gebruikers. In Nederland heeft de app zo’n 2,5 miljoen gebruikers waarbij de grootste groep tussen de 12 en 19 jaar oud is. De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS gebruikers.

Geschiedenis Snapchat

Snapchat werd in 2011 opgericht door Bobby Murphy en Evan Spiegel, 2 studenten aan de Stanford University in de Verenigde Staten. Het begon ooit onder de naam Picaboo en dit werd sus Snapchat. De app won al snel aan populariteit, in begin 2013 werden er meer dan 60 miljoen foto’s met Snapchat verstuurd. De populariteit werd door opgemerkt door de grote jongens. Facebook en Google wilden Snapchat overnemen maar Snapchat koos er voor om zelfstandig te blijven. En terecht! De app heeft nu bijna 200 miljoen actieve gebruikers.

Beginnen met Snapchat

Het is zeer eenvoudig om van Snapchat gebruik te maken. Allereerst zul je natuurlijk een smartphone moeten hebben (IOS of Android). In de store kun je de app gratis downloaden. Een gebruiker maak je aan door het invullen van je e-mailadres, geboortedatum en een zelf gekozen wachtwoord. Even in je e-mailadres bevestigen en je kunt Snappen!

Werking van Snapchat

Snapchat is kinderlijk eenvoudig. Als je de app opent, opent je camera en kun je direct foto’s en video’s maken. Je kunt ook de front camera gebruiken zodat je selfies kunt maken. Video’s zijn maximaal 10 seconden lang.

snapchat

Vrienden toevoegen

Om jouw video’s en foto’s te delen, zul je eerst vrienden moeten hebben die jou volgen. Mensen kunnen jou toevoegen maar jij kan ook vrienden toevoegen. Dit kun je doen op basis van een gebruikersnaam of van een e-mailadres.

Voordelen Snapchat

De voordelen van Snapchat zijn dat het een zeer eenvoudige app is om te gebruiken. Je kunt eenvoudig een video of foto maken en deze met je volgers delen.

Foto’s opslaan

Gebruikers kunnen foto’s opslaan maar de plaatser van de foto krijgt hier wel een melding van.

Snapchat tips

  • Stuur geen naakt foto’s of ander soorten foto’s waarvan je niet wil dat iedereen deze ziet. Ook al zijn foto’s maar maximaal 10 seconden te bekijken, gebruikers kunnen wel een screenshot maken.
  • Maak gebruik van filters om je foto’s op te leuken.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie