Webdesign

Home » Kennisbank » Webdesign

Wat is FTP?

FTP staat voor File Transfer Protocol. FTP gebruik je om bestanden te uploaden en te downloaden van een computer naar een webserver. Een FTP sessie zet je op met behulp van een FTP cliënt zoals bijvoorbeeld FileZilla. Een FTP cliënt werkt platform onafhankelijk, je kunt het dus op zowel Windows als op een Mac gebruiken.

Lees artikel

Verschil tussen FTP en SFTP

ftp vs sftp

FTP en SFTP zijn beide protocollen om bestanden uit te wisselen tussen 2 computers. Het verschil tussen FTP en SFTP is dat SFTP een veiligere manier is dan FTP om bestanden uit te wisselen omdat dit protocol beveiligd is. Dit komt omdat de data versleuteld van en naar de webserver verstuurd wordt.

Lees artikel

Wat is het verschil tussen HTTP en HTTPS?

http https

HTTP en HTTPS zijn beide protocollen waarmee gegevens verstuurd kunnen worden. In principe doen HTTP en HTTPS hetzelfde alleen is HTTPS de veilige versie van HTTP. De gegevens worden bij HTTPS versleuteld verstuurd waardoor deze niet door iemand gelezen kunnen worden.

Lees artikel

Webdesign begrippen lijst

webdesign begrippenlijst

Als je voor het eerst in aanraking met Webdesign komt, kun je schrikken van de verschillende termen die men gebruikt. Speciaal daarvoor heb ik een lijst met typische webdesign termen gemaakt met een korte uitleg van de betekenis er van.

Lees artikel