WordPress

Home » Kennisbank » WordPress

Wat is het WordPress dashboard?

wordpress dashboard

Het WordPress dashboard is de eerste pagina die je ziet als je inlogt op de backend van je WordPress website. Op het WordPress dashboard zie je een overzicht van jouw website met links naar diverse onderdelen. Er staan verschillende panels op het dashboard die je zelf kunt verplaatsen of verwijderen of nieuwe toevoegen.

Lees artikel

Wat is een WordPress widget?

wordpress widgets

Een WordPress widget is een klein stukje software welke een specifieke functie kan uitvoeren. WordPress heeft een speciaal onderdeel waar widgets aan toegevoegd kunnen worden, deze worden op alle pagina’s op de website getoond. Per WordPress theme verschilt dit maar standaard kunnen WordPress widgets aan de zijbalk en aan de footer toegevoegd worden.

Lees artikel

WordPress categorieën optimaliseren

wordpress categorie optimaliseren

Een quick win voor SEO, waar weinig gebruik van gemaakt wordt, is het optimaliseren van WordPress categorieën. Standaard worden de categorieën niet geoptimaliseerd terwijl dit een kleine moeite is. Door het toevoegen van tekst en het invullen van een goede pagina titel en meta tag description ben je al een stuk verder dan de meeste WordPress websites. Lees in dit artikel de tips om je WordPress categorieën te optimaliseren.

Lees artikel

Extra PHP memory aan WordPress toewijzen

wordpress geheugen

Een veelvoorkomend probleem binnen WordPress is dat er te weinig geheugen is voor een WordPress plugin of thema. Je kunt dan de foutmelding Memory Size Exhausted krijgen. Dit probleem is vrij simpel op 3 verschillende manieren op te lossen. Lees in dit artikel hoe je meer geheugen aan WordPress beschikbaar stelt.

Lees artikel

Waarom je op je website moet bloggen

Bloggen is één van de beste manieren voor ondernemers om hun kennis te delen en zo in contact te komen met hun doelgroep om er uiteindelijk voor te zorgen dat prospects klanten worden. Maar één van de meeste gemaakte fouten is om niet op de eigen website te bloggen.

Lees artikel

WordPress inloggen eigen site

Wil je met WordPress inloggen op je eigen site? Dat kan altijd en overal waar je de beschikking over een internet verbinding hebt. Het mooie van WordPress is namelijk dat het CMS via een internet verbinding bereikbaar is. Waar je je ook op deze wereld bevindt of wanneer je je website aan wil passen, het kan altijd als je de beschikking hebt over internet. Simpelweg de URL intikken, gebruikersnaam en wachtwoord invullen en je kunt inloggen op je eigen WordPress website.

Lees artikel