Extra PHP memory aan WordPress toewijzen

Home » Blog » Kennisbank » WordPress » Extra PHP memory aan WordPress toewijzen

Een veelvoorkomend probleem binnen WordPress is dat er te weinig geheugen is voor een WordPress plugin of thema. Je kunt dan de foutmelding Memory Size Exhausted krijgen. Dit probleem is vrij simpel op 3 verschillende manieren op te lossen. Lees in dit artikel hoe je meer geheugen aan WordPress beschikbaar stelt.

Standaard WordPress geheugen

WordPress krijgt standaard 32MB toegewezen. Dit kan in sommige gevallen niet genoeg zijn en daarvoor kun je meer PHP geheugen aan WordPress toewijzen. De drie manieren om dit te doen zijn:

Geheugen limiet aanpassen via de php.ini file

De php.ini file is in principe de plaats waar je meer geheugen toewijst. Het probleem is dat de meeste providers hun klanten geen toegang tot deze file geven. In dat geval kun je het beste even contact met je provider opnemen.

Door het opnemen van onderstaande code in je php.ini bestand, geef je WordPress meer geheugen:

memory_limit = 128M

Je moet zelf bepalen of 128MB voldoende is.

Geheugen limiet aanpassen via wp-config.php file

Mocht je geen toegang tot de php.ini file hebben of wil je geen nieuwe file aanmaken, dan is het ook een optie om meer geheugen aan WordPress toe te wijzen via de wp-config.php file. De file staat in de root op de webserver (map public_html of httpdocs).

Het toewijzen van extra geheugen doe je door onderstaande regel toe te voegen:

define (‘wp_memory_limit’, ‘64M’)

Geheugen limiet aanpassen via de .htaccess file

Tenslotte is het ook mogelijk om gebruik te maken van de .htaccess file. Standaard wordt het bestand niet aangemaakt maar je kunt dit eenvoudig doen door een tekstbestand aan te maken en deze op te slaan met de extensie .htaccess in plaats van .txt.

Voeg vervolgens onderstaande regel toe aan het bestand:

php_value memory_limit 128M

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie