Waarom je op je website moet bloggen

Home » Blog » Kennisbank » WordPress » Waarom je op je website moet bloggen

Bloggen is één van de beste manieren voor ondernemers om hun kennis te delen en zo in contact te komen met hun doelgroep om er uiteindelijk voor te zorgen dat prospects klanten worden. Maar één van de meeste gemaakte fouten is om niet op de eigen website te bloggen.

Gescheiden blog en website

Je ziet het wel vaker; website eigenaren die hun blog en website scheiden. Bijvoorbeeld door een blog op wordpress.com kom te plaatsen en een website op een eigen domein. Of door hun blog op een subdomein (bijvoorbeeld: blog.websitenaam.nl) te plaatsen.

Ook zijn er website eigenaren die hun blog artikelen op social media, zoals LinkedIn of Facebook, plaatsen.

Bovenstaande voorbeeld hebben grote nadelen en zorgen er voor dat je niet het maximale uit je blog haalt. Door je blog en je website te scheiden, bouw je op 2 plaatsen autoriteit in de zoekmachines op in plaats van op 1 plaats zodat je een krachtige website met blog krijgt.

Wat moet je dan wel doen?

Maak een aparte sectie op je website aan voor je blog. Met een WordPress website is dit zeer eenvoudig. Elke keer als je nu een blog artikel online zet, zul je jouw website meer autoriteit geven en zal Google jouw website beter waarderen. Bloggen is een makkelijke manier om nieuwe content te genereren en Google is dol op websites die regelmatig nieuwe content online zetten.

Ook kun je eenvoudig met een interne link structuur linken naar jouw verkoop pagina’s op je website en zo bezoekers op je blog klant laten worden.

Blog op social media plaatsen

Voor promotie doeleinden is het een goed idee om je blog bekend te maken via social media. Plaats echter niet de hele blog op social media maar plaats een teaser met een link naar je blog artikel. Op deze manier genereer je verkeer naar je website.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie