WordPress handmatig met FTP updaten

Home » Blog » Kennisbank » WordPress » WordPress handmatig met FTP updaten

Normaal gesproken update je WordPress via het WordPress dashboard. Zogenaamde minor updates kun je zelfs automatisch laten installeren. Maar in sommige gevallen lukt het niet om via het WordPress dashboard een update uit te voeren. Dan is het handig om dit via FTP te kunnen doen.

De voorbereiding

Begin met het updaten van je WordPress website voor het geval er iets fout gaat. Maak een backup van de bestanden en van de database. Een handige plugin om de database veilig te stellen is WP Migrate DB. Of je kan dit via PHPMyAdmin doen. Bestanden stel je veilig met een FTP cliënt zoals FileZilla.

Na het maken van de backup, download je de laatste versie van WordPress. Deze plaats je op je harde schijf op een plek die je straks makkelijk kunt vinden. Pak het zip bestand uit.

Bestanden uploaden via FTP

Start FileZilla en maak connectie met je website door de inloggegevens in te vullen. Aan de linkerkant zie je de bestanden die op je eigen computer staan, aan de rechterkant zie je de bestanden die op je website staan. Kies de map waar je de laatste versie van WordPress in hebt geplaatst en selecteer aan de rechterkant de map public_html (dit is de root map, deze kan ook anders heten zoals httpdocs).

Selecteer alle bestanden aan de linkerkant en sleep deze naar rechts of klik op de rechtermuisknop en selecteer uploaden. De bestanden worden nu overgezet. Omdat er al veel bestanden reeds op de website staan, zul je meldingen krijgen dat het bestand al bestaat. FileZilla wil weten wat er met de bestanden moet gebeuren. Kies er voor om de bestanden te overschrijven. Als de bestanden overgezet zijn, is de nieuwe versie van WordPress geïnstalleerd.

WordPress Database updaten

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de database geüpdatet moet worden. Je krijgt een melding. Dit is zo simpel als op de knop “Update WordPress database” te klikken. De database is nu bijgewerkt en je WordPress website is nu helemaal bijgewerkt naar de laatste versie.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie