WordPress inloggen eigen site

Home » Blog » Kennisbank » WordPress » WordPress inloggen eigen site

Wil je met WordPress inloggen op je eigen site? Dat kan altijd en overal waar je de beschikking over een internet verbinding hebt. Het mooie van WordPress is namelijk dat het CMS via een internet verbinding bereikbaar is. Waar je je ook op deze wereld bevindt of wanneer je je website aan wil passen, het kan altijd als je de beschikking hebt over internet. Simpelweg de URL intikken, gebruikersnaam en wachtwoord invullen en je kunt inloggen op je eigen WordPress website.

De standaard inlog URL van WordPress

Standaard gaat het inloggen op WordPress via de volgende URL:

  • www.websitenaam.nl/wp-admin
  • of gebruik de kortere URL: www.websitenaam.nl/admin

Waarbij je websitenaam.nl moet veranderen in jouw eigen domeinnaam. Na de domeinnaam vul je /wp-admin in. Dit is de map waar het WordPress CMS in staat. Het kan zijn dat je webbouwer of provider de inlog URL veranderd heeft. Dit zul je dan even moeten navragen.

Inloggen met e-mailadres

Naast het inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord kun je tegenwoordig ook met je e-mailadres inloggen op WordPress. Dit kan handig zijn als je je gebruikersnaam vergeten bent.

WordPress Wachtwoord vergeten?

Als je je wachtwoord vergeten bent om in te loggen, is dit geen ramp. Klik simpelweg in het inlogscherm op de link “Wachtwoord vergeten?”. Vul je e-mailadres in en binnen enkele seconden krijg je een e-mail waarmee je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Het WordPress dashboard

Ben je eenmaal ingelogd in WordPress dan kun je je website beheren. Je kunt via het WordPress dashboard o.a.:

  • Artikelen aanmaken en bewerken
  • Pagina’s aanmaken en bewerken
  • Thema’s installeren
  • Plugins installeren

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie