WordPress site maken zonder domein

Home » Blog » Kennisbank » WordPress » WordPress site maken zonder domein

Wil je een WordPress site maken zonder domein? Met de zelf gehoste versie van WordPress, de versie die je download van wordpress.org is dit niet mogelijk. Hierbij heb je een domein en een hostingpakket nodig. Er zijn 2 mogelijkheden om een WordPress site te maken zonder domein.

2 opties om een WordPress site te maken zonder domein

Je kunt gebruik maken van de gehoste versie van WordPress: wordpress.com. Op de gehoste versie kun je gratis een website aanmaken zonder een domeinnaam te registreren. Je krijgt een subdomein van wordpress.com. De naam van je website is de naam van het subdomein, dus bijvoorbeeld: websitenaam.wordpress.com. Als je hier gebruik van maakt, heb je gratis een website die voor iedereen te zien is.

Een 2e optie voor het maken van een WordPress website zonder domein is om WordPres lokaal op je eigen computer te installeren. Met behulp van een programma zoals WAMP of XAMPP kun je heel eenvoudig een webserver op je eigen computer installeren waarmee je dus een website op je eigen computer kunt zetten. Ook met deze optie hoef je geen domein aan te schaffen om een WordPress website te maken. Het nadeel van deze optie is dat de website alleen op jouw eigen computer getoond kan worden. Via het internet is de website niet te zien.

Toch liever een domein vastleggen?

Een WordPress website met een eigen domein hoeft niet duur te zijn. Vaak zijn er aanbiedingen voor het registreren van een domeinnaam waarbij je voor 1 Euro al een .nl domein kan vastleggen. Ook snelle WordPress hosting kan al voor een paar Euro per jaar. Zo heb je voor weinig geld een WordPress website inclusief domeinnaam.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie