WordPress wachtwoord vergeten

Home » Blog » Kennisbank » WordPress » WordPress wachtwoord vergeten

Ben je je WordPress wachtwoord vergeten waar je mee inlogt? Het is zeer eenvoudig om een nieuw WordPress wachtwoord aan te maken. Dit kan op verschillende manieren.

Nieuw WordPress wachtwoord aanmaken

De makkelijkste manier om een nieuw wachtwoord aan te maken is om de wachtwoord vergeten functie te gebruiken. Deze functie is standaard op elke WordPress website aanwezig en staat op de login pagina (onder het inlog formulier). Normaal gesproken bereikbaar via: websitenaam.nl/wp-admin. Waar je bij websitenaam de naam van jouw website invult.

wordpress wachtwoord vergeten

Door op de link “Wachtwoord vergeten” te klikken, zal er een mail verstuurd worden naar het e-mailadres van de gebruiker waar je mee inlogt. In de mail die je ontvangt staat een link en als je daar op klikt, kom je op een pagina waar je een nieuw wachtwoord aan kunt maken. Dit is de makkelijkste manier om een nieuw wachtwoord aan te maken.

WordPress wachtwoord vergeten functie werkt niet

Het kan voorkomen dat de wachtwoord vergeten functie niet werkt. De mail die verstuurd wordt komt niet aan of het versturen van de mail werkt helemaal niet. Dan wordt het aanmaken van een nieuw wachtwoord iets complexer. Je kunt via de WordPress database een nieuw wachtwoord voor een gebruiker aanmaken.

Nieuw WordPress wachtwoord via PHPMyAdmin aanmaken

Log in op je WordPress database via PHPMyAdmin, als het goed is heb je deze gegevens van je hosting provider ontvangen. Anders moet je de gegevens daar opvragen. Nadat je bent ingelogd ga je naar de tabel: “wp_users”. Het kan zijn dat jouw tabellen in plaats van “wp_” een andere prefix gebruiken. Gebruik deze dan.

Selecteer de juiste gebruikersnaam en klik op edit.

wordpress wachtwoord aanpassen phpmyadmin

Je bewerkt nu de gebruiker. Pas het veld “user_pass” aan. Let er op dat je bij de kolom “Function” MD5 selecteert. Wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen en daarvoor moet je de MD5 versleuteling selecteren. In het veld “Value” kun je nu het nieuwe wachtwoord invullen. Nadat je op “Go” hebt geklikt, is het nieuwe wachtwoord actief.

phpmyadmin nieuw wachtwoord aanmaken

Je gebruiker heeft nu een nieuw wachtwoord waar je mee kan inloggen.

Met bovenstaande opties kun je eenvoudig een nieuw wachtwoord aanmaken indien je je WordPress wachtwoord vergeten bent.

 

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie