10 Tips voor links naar je website

Home » Blog » SEO » 10 Tips voor links naar je website

Links naar een website kunnen er voor zorgen dat een website hoger in Google komt. Maar alleen relevante, kwalitatief hoogwaardige links. Je hebt er niks aan om links van websites zonder waarde te krijgen. Maar hoe kom je aan links die waardevol voor jouw website zijn?

1. Schrijf hele waardevolle content

De beste tip is om hele waardevolle content te publiceren. Mensen willen graag naar artikelen linken die goede informatie geven. Op deze manier krijg je op de natuurlijke manier links (zoals Google het wil). Een goede tip is om infographics te maken. Dit is typisch content waar veel naar gelinkt wordt.

2. Schrijf reviews en schakel invloedrijke bloggers in

Door reviews te schrijven over populaire producten of diensten kun je op een makkelijke manier links krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een review schrijven over een (online) product van een blogger en dit bij deze blogger bekend maken (stuur een mailtje). Grote kans dat deze blogger er een link naar toe plaatst.

3. Interview bekende mensen

Een interview is typisch content waar graag naar gelinkt wordt. Vooral als het voor een groot publiek interessante mensen zijn. Een interview kan je ook op verschillende manieren publiceren:

  • Als blog (tekst)
  • Als video
  • Als Podcast

4. Links van vrienden en partners

Vraag aan bevriende website eigenaren en partners waar je mee samenwerkt een link. Zorg er wel voor dat de websites relevant zijn. En kijk goed of de website waardevol is. Let hierbij op de Domain Authority en de Page Authority.

5. Kijk welke links er naar de website van de concurrentie verwijzen

Gebruik een tool zoals Open Site Explorer om de links naar de website van een concurrent te bekijken. Mail de website eigenaar en vraag of er ook een link naar jouw website geplaatst kan worden. Ook worden er vaak links op directory websites geplaatst. Hier kun je vaak zonder tegenprestatie een link plaatsen.

6. Ga gastbloggen

Bloggen op een andere website is gastbloggen. Probeer of je gastblogger op een populaire website in jouw vakgebied kan worden. Vaak kun je in je biografie links plaatsen. Plaats hier een link naar je website.

7. Artikel marketing

Artikelen schrijven op goede websites helpt om je website populairder te maken. Schrijf alleen op kwaliteit websites en niet op websites waar artikelen op staan met de meest uiteenlopende onderwerpen.

8. Interne links zijn ook links

Ook links van je eigen website helpen. Als je nieuwe content schrijft kun  je op het nieuwe artikel enkele links plaatsen naar reeds bestaande artikelen.

9. ABC linkruil

Ouderwets linkruilen heeft nog steeds waarde. Gebruik geen A-B link ( website A plaatst een link naar website B en website B terug naar website A). Gebruik liever een A-B-C linkruil of zelfs een A-B-C-D ruil.

10. Commentaar op relevante blogs

Over het algemeen heeft het plaatsen van commentaar op blogs niet heel veel waarde omdat de links van commentaar vaak op no-follow staan. Toch zijn er blogs die op do-follow staan en heeft een no-follow link enige waarde. Steek er niet te veel moeite in maar het kan geen kwaad om deze strategie af en toe toe te passen.

Wat moet je niet doen?

  • Links plaatsen op website waar weinig waardevolle content op staat.
  • Links plaatsen op websites zoals social bookmarking websites en directories.
  • Spammy commentaar plaatsen op andere websites en fora.

Bekijk hieronder wat Matt Cutts over commentaar plaatsen zegt.

 

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie