5 gratis tools om zoekwoorden te vinden

Home » Blog » SEO » 5 gratis tools om zoekwoorden te vinden

Om een succesvolle SEO campagne op te zetten moet je weten welke woorden jouw doelgroep gebruikt om jouw product en/ of dienst te vinden. In dit artikel geef ik je 5 gratis tools waarmee je eenvoudig zoekwoorden kunt vinden die je voor jouw SEO campagne kunt gebruiken.

1. Google Zoekwoordplanner

De populairste en meest gebruikte gratis tool om zoekwoorden te vinden is Google zoekwoordplanner. Met een Google account (bijvoorbeeld je Gmail email account) kun je gebruik maken van deze gratis dienst van Google. Je kunt zoekwoorden en suggesties vinden. De tool geeft aan wat het zoekvolume van de gevonden zoekwoorden is.

2. Google Trends

Met Google Trends krijg je inzicht in de populariteit van een zoekwoord gedurende een bepaalde periode. Je kunt zien of er meer of juist minder op het zoekwoord gezocht word in de loop der tijd. Zo zullen er zoekwoorden zijn die seizoensgebonden zijn, bijvoorbeeld kerstbomen of zwemkleding maar kan een product ook gewoon uit de gratie raken of juist in opkomst zijn.

Wat ook waardevol is, is dat je verschillende zoektermen met elkaar kan vergelijken. Zo kun je zien welk product populairder is, of in ieder geval waar meer op gezocht wordt.

google trends

3. Google Suggest

In de zoekbalk van Google kun je een zoekopdracht geven door het woord in te voeren. Wil je long tail keywords vinden dan kun je het eerste woord opgeven en vervolgens een spatie. Google komt nu met suggesties. Ook kun je de eerste letter (-s) van het tweede woord opgeven zodat je de suggesties kunt sturen. Zo kun je makkelijk aan ideeën voor long tail keywords komen.

4. Ubersuggest

Ubersuggest is een tool die eigenlijk op basis van Google Suggest werkt. Alleen maakt de tool jou het leven veel makkelijker. De tool voert namelijk de zoekopdrachten voor jou in zodat je heel snel een flinke lijst met zoekwoorden krijgt. De zoekwoorden kun je op een eenvoudige manier exporteren naar een tekstbestand zodat je de gevonden zoekwoorden eenvoudig kunt verwerken.

ubersuggest

5. Answer the public

Met Answer the Public kun je niet, zoals met de eerder genoemde tools, het zoekvolume van zoektermen achterhalen. Answer the Public geeft je inzicht in de verschillende vragen waarop gezocht wordt over het ingegeven onderwerp.

Er worden verschillende invalshoeken gebruikt, zoals wie, wat, waarom, waar, welke en wanneer vragen. De verschillende vragen worden grafisch weergegeven maar kunnen ook gedownload worden in een ckv bestand.

answer the public

Waarom een zoekwoorden tool gebruiken?

De juiste zoekwoorden vinden is cruciaal voor een geslaagde SEO strategie. Het is het beginpunt om hoger in Google te komen met zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt. Zonder de juiste zoekwoorden kun je geen succesvolle website bouwen. Meer over SEO leer je in dit artikel.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie