Een blog artikel SEO proof maken

Home » Blog » SEO » Een blog artikel SEO proof maken

Met SEO zorg je er voor dat de pagina’s van je website hoger in de zoekresultaten van de zoekmachines komen om zodoende meer bezoekers naar je website te trekken en uiteindelijk meer klanten met je bedrijf te krijgen. Een goede manier om bezoekers aan te trekken is om te bloggen. En als je toch aan het bloggen bent, zorg er dan voor dat je blogs SEO proof zijn zodat deze hoger in Google komen.

Waar moet je op letten met SEO optimalisatie voor je blogs?

Er zijn verschillende zaken waar je aandacht aan moet besteden om er voor te zorgen dat je blog artikelen het goed in de zoekmachines gaan doen. Allereerst is er de voorbereiding en als je aan het schrijven bent, is het belangrijk dat je je aan een paar regels houdt zodat de zoekmachines jouw artikelen beter begrijpen.

Begin met een zoekwoorden onderzoek

De eerste tip is om een zoekwoorden onderzoek te doen. Met een zoekwoorden onderzoek onderzoek je waar gebruikers van de zoekmachines op zoeken. Je krijgt een idee welke zoekwoorden op zoektermen jouw doelgroep gebruikt. Dit levert vaak ook goede input voor onderwerpen voor blog artikelen.

Optimaliseer je blog artikelen voor één zoekwoord

De gevonden zoekwoorden ga je gebruiken in je artikelen. Optimaliseer je artikelen voor één zoekwoord. Wel kun je eventueel ondersteunende zoekwoorden gebruiken. Bijvoorbeeld het zoekwoord “afvallen” met daarbij “afvallen in één week” en “afvallen na zwangerschap”. Het zoekwoord laat je op strategische plaatsen terugkomen (zie hieronder).

Plaatsen waar het zoekwoord terug moet komen:

  • Plaats het zoekwoord in de URL van de pagina;
  • plaats het zoekwoord in de titel van de pagina;
  • gebruik het zoekwoord in de meta tag description;
  • plaats het zoekwoord in de eerste alinea van het artikel;
  • gebruik het zoekwoord in de tussenkoppen;
  • gebruik het zoekwoord in de afbeeldingen.

Dit zijn de tips om een blog artikel SEO proof te maken. Heb je een vraag of een opmerking? Laat deze in het commentaar veld hieronder achter. Deel dit artikel via Social Media zodat jouw netwerk ook kan profiteren van deze kennis.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie