De 7 don’ts van SEO

Home » Blog » SEO » De 7 don’ts van SEO

SEO is de manier om je website hoger in Google te krijgen. Maar er zijn technieken die Google niet goedkeurt en deze moet je dus absoluut niet gebruiken. Het gebruiken van deze technieken kan er voor zorgen dat je website een straf krijgt en daardoor juist lager in Google komt. In dit artikel een overzicht van de don’ts van SEO.

1. Keyword stuffing

Een pagina optimaliseer je doorgaans voor een zoekwoord. Je hebt sommige website eigenaren die hier in door slaan en het zoekwoord te vaak op een pagina plaatsen. Het gaat dan zo ver dat de zinnen niet meer lekker te lezen zijn omdat deze vol met zoekwoorden staan. Behalve dat het voor bezoekers een afknapper is, is Google er ook niet van gecharmeerd en zal je de pagina daardoor juist lager in de zoekresultaten plaatsen.

Dit trucje werkte vroeger goed toen je zoekmachines nog makkelijk om de tuin kon leiden met dit soort black hat SEO technieken. Maar tegenwoordig is het in strijd met de kwaliteitsrichtlijnen van Google. Je kan er meer over lezen op de support pagina van Google.

2. Doorway pages

Met doorway pages maak je de pagina zo dat zoekmachines en menselijke bezoekers verschillende versies van een pagina zien. Aan zoekmachines laat je bijvoorbeeld een overgeoptimaliseerde pagina zien en aan bezoekers een normale pagina.

Het idee is om zo de pagina hoger in Google te krijgen. Helaas werkt deze black hat SEO techniek tegenwoordig ook niet meer. Zoekmachines zoals Google zijn beter in staat om dit soort praktijken te ontdekken.

3. Verborgen tekst op een pagina plaatsen

Een trucje dat vroeger goed werkte is extra tekst aan de pagina toevoegen maar deze alleen aan de zoekmachines laten zien en niet aan de gewone bezoeker. Dit doet een website eigenaar door de tekst dezelfde kleur als de achtergrond van de website te maken. De bezoeker ziet het niet staan maar de zoekmachine wel.

4. Pagina over optimaliseren

Om gevonden te worden op een bepaald zoekwoord moet je dit zoekwoord op strategische plaatsen op je pagina terug laten komen. Maar je kan het ook overdrijven door het zoekwoord veel en op elke plaats op je pagina te gebruiken. Dit is een grijs gebied omdat het op zich geoorloofd is zolang je het zoekwoord niet te vaak op een pagina laat voorkomen.

Met de plugin Yoast SEO krijg je een goede indicatie of de pagina goed geoptimaliseerd is.

5. Content van andere websites kopiëren

Dit is één van de grootste doodzondes: teksten van andere websites kopiëren en op je eigen website plaatsen. Er zijn mensen die dit handmatig doen maar er zijn ook “slimmeriken” die hier programma’s voor maken en de teksten automatisch over laten zetten (scraping).

Helaas kan Google zien waar de originele tekst vandaan komt en zal kopieën straffen door deze websites lager in Google te plaatsen. Je kan zelf controleren of je teksten gestolen worden door gebruik te maken van Copyscape.

6. Zoveel mogelijk irrelevante links naar je website verzamelen

In de begintijd van Google draaide het om het aantal links dat naar een website verwees. Hoe meer links, hoe beter en hoe hoger je in Google kwam. Nog steeds zijn er veel website eigenaren en SEO specialisten die denken dat dit werkt.

Helaas. Dit werkt dus niet meer. Links werken zeker nog wel maar alleen relevante kwalitatief hoogwaardige links helpen om een website beter in de zoekmachines te laten scoren. Ga daarom niet in het wilde weg links bij allerlei websites vragen.

7. Links van dubieuze websites kopen

Link building is sowieso een methode waar je mee op moet passen. De juiste links kunnen heel erg goed helpen maar de verkeerde links zorgen voor het omgekeerde resultaat. In het verlengde van het vorige punt moet je uitkijken met links vragen of kopen bij dubieuze websites. Deze links kunnen je meer schade toebrengen dan je website goed doen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie