Tips om hoger in Google te komen

Home » Blog » SEO » Tips om hoger in Google te komen

Wil je hoger in Google komen met je website maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees in dit artikel 7 eenvoudige tips om hoger in Google te komen met jouw website.

Waarom hoger in Google komen?

Zo’n 60% van alle klikken op een pagina in de zoekresultaten gaan naar de eerste 3 posities in de zoekresultaten. Dit betekent dus dat als er 1000 maal op een bepaalde zoekterm gezocht wordt per maand er 600 bezoekers naar de websites gaan die op positie 1,2 en 3 staan. Alle reden dus om hoger in Google te komen met jouw website.

Wat zijn de gratis zoekresultaten van Google?

Als er een zoekopdracht uitgevoerd wordt, toont Google een zogenaamde SERP. SERP staat Search Engine Result Page oftewel de zoekresultaten pagina. Op deze pagina staan gratis en betaalde resultaten. Zie de afbeelding hieronder voor de verdeling van deze resultaten.

[afbeelding]

Tips om hoger in Google te komen

Google kijkt naar zo’n 200 onderdelen om te bepalen op welke positie een pagina in de zoekresultaten van Google komt. Er zijn daarom vele zaken waar rekening mee gehouden moet worden om hoger in Google te komen. Hieronder vind je een opsomming van tips die er voor zorgen dat je beter vindbaar bent.

Zorg voor een goede basis

Zoals een huis een goed fundament nodig heeft, zo heeft een website dat ook. Neem goede hosting, hosting die snel en betrouwbaar is. Neem een website die Google begrijpt, een website waarvan de code leesbaar is. Een goede keuze hiervoor is WordPress.

Als de website eenmaal staat, optimaliseer deze dan voor snelheid. Zorg er voor dat de website responsive is zodat deze op alle apparaten waar het op bekeken wordt, goed werkt.

Pas on page SEO toe

Als je een pagina schrijft, optimaliseer deze dan. Dit noemt men on page SEO. Met on page SEO optimaliseer je alle relevante elementen op de pagina. Denk hierbij aan:

  • De pagina titel
  • De meta tag description
  • Gebruik maken van koppen en tussenkoppen
  • Afbeeldingen optimaliseren
  • Zoekwoorden op strategische plaatsen in de tekst verwerken
  • Maak gebruik van leesbare URL’s

Ga voor kwaliteit

Schrijf je content altijd voor jouw doelgroep. Maak content waar jouw doelgroep iets aan heeft. Dit zorgt er ook weer voor dat andere websites naar jouw website gaan linken.

Update een website regelmatig

Google houdt van websites die in beweging zijn. Door regelmatig nieuwe content op de website te plaatsen zal Google vaker op jouw website terugkomen. Een makkelijke manier om regelmatig waardevolle content te plaatsen is door te gaan bloggen.

Schrijf monsterartikelen

Monsterartikelen zijn lange, diepgaande artikelen. Artikelen van een paar duizend woorden welke een onderwerp in diepte beschrijven worden door bezoekers en Google waardevol bevonden. Het is een goede manier om veel shares en links te krijgen.

Maak content multimediaal

Gebruik verschillende soorten content op pagina’s. Naast tekst plaats je ook afbeeldingen, video, audio en PDF’s op een pagina.

Gebruik links op je website

Links zijn verwijzingen naar andere pagina’s zowel op je eigen website (interne links) als op een andere website (externe links). Zowel interne links als externe links naar websites met veel autoriteit zijn waardevol om hoger in Google te komen.

Dit zijn de belangrijkste tips om hoger in Google te komen. Pas deze toe en je zult resultaten gaan zien.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie