Zo schrijf je de perfecte pagina titel

Home » Blog » SEO » Zo schrijf je de perfecte pagina titel

De pagina titel is een zeer belangrijk on page SEO element. Het beschrijft jouw pagina en wordt getoond in de zoekresultaten van Google. Zoekmachines zoals Google weten door de pagina titel waar een pagina over gaat en dit helpt om te bepalen welke positie een pagina in de zoekresultaten krijgt. Maar waar moet je op letten als je een goede pagina titel wil schrijven? Lees daarvoor dit artikel, hier lees je de tips om een perfecte pagina titel te schrijven.

Waar zie je de pagina titel?

Als een bezoeker van Google een zoekopdracht intikt, komt er een resultaat pagina te voorschijn. Elke gevonden pagina wordt getoond op de resultaten pagina en begint met de pagina titel. Door de positie, de afwijkende kleur en de grootte van de letters valt de pagina titel het meeste op. Daarbij hecht Google veel waarde aan de pagina titel. Ook zie je de pagina titel terug in de browser. En sommige sociale netwerken tonen de pagina titel als je de link deelt via het sociale netwerk.

pagina titel voorbeeld

Voordat je begint met het schrijven van de pagina titel

Als je een pagina beter wil laten scoren in een zoekmachine, is het belangrijk om te weten waarvoor je de pagina gaat optimaliseren. Met andere woorden op welke zoekterm moet de pagina gevonden worden. Begin daarom altijd met een zoekwoorden onderzoek zodat je weet welke zoektermen je op de website moet gebruiken. Het zoekwoord waar je op gevonden wil worden, gebruik je in je pagina titel en op andere strategische plaatsen op je pagina (bijvoorbeeld in de meta tag description, de afbeeldingen, de URL en in de koppen).

Het optimaliseren van de pagina titel

Voor het optimaliseren van de pagina titel moet je rekening houden met de volgende punten:

  • Lengte van de pagina titel
  • Zorg er voor dat de pagina titel de pagina beschrijft
  • Plaats het belangrijkste zoekwoord voor in de pagina titel
  • Schrijf aantrekkelijke pagina titels
  • Elke pagina een unieke pagina titel

Lengte van de pagina titel

De lengte van een pagina titel moet ongeveer 50-60 karakters zijn. Met karakters worden alle letters, cijfers, symbolen en spaties bedoeld. Google telt het aantal karakters niet maar meet de lengte, deze mag maximaal 600 pixels zijn, vandaar dat er geen precies aantal karakters gehanteerd wordt. De rest wordt niet getoond.

Zorg er voor dat de pagina titel de pagina beschrijft

Een pagina titel moet relevant voor de pagina zijn. De titel moet dus matchen met de content op de pagina. Probeer de pagina titel uitnodigend te maken zodat deze de aandacht trekt. Maak hierbij ook gebruik van de meta tag description om er voor te zorgen dat een gebruiker op jouw link klikt.

Plaats het belangrijkste zoekwoord voor in de pagina titel

Je optimaliseert een pagina voor een bepaalde zoekterm, deze vind je door zoekwoorden onderzoek te doen. Gebruik deze zoekterm in de pagina titel en zet de zoekterm zo ver mogelijk vooraan in de pagina titel.

Schrijf aantrekkelijke pagina titels

Maak van een pagina titel geen opsomming van zoekwoorden maar maak er een goed lopende zin van die uitnodigt om op te klikken.

Elke pagina een unieke pagina titel

Geef elke pagina een unieke titel. Je kan een pagina titel opnieuw gebruiken maar verander de volgorde zodat er een unieke pagina titel ontstaat.

Extra tip:

Je kunt de pagina titel nog meer opleuken door karakters zoals een pipe (|) of komma’s te gebruiken. Ook kun je je bedrijfsnaam in de pagina titel verwerken.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie