SEO

Home » SEO

Wat is content marketing?

content marketing

Traditionele vormen van marketing werken steeds minder goed en daarom worden er steeds meer andere vormen bedacht om een succesvol bedrijf op te zetten. Eén van die vormen is content marketing. Met deze vorm van marketing kun je heel goed bezoekers aantrekken en deze uiteindelijk in klanten omzetten.

Lees artikel

Wat is een anchor text?

De anchor text of in het Nederlands de anker tekst is de zichtbare, klikbare tekst van een hyperlink. Met behulp van de HTML tag ‘<a href=”http://www.linknaam.nl”>anchor text</a>’ maak je een anchor text aan.

Lees artikel

Wat is een PBN?

private blog network

PBN staat voor Private Blog Network. Een PBN is een verzameling van websites welke gebruikt worden om links naar één website te plaatsen en zo autoriteit naar deze website door te geven. Het doel is om die ene website hoger in Google en andere zoekmachines te laten komen. Het is een black hat SEO manier die vroeger goed werkte maar tegenwoordig keihard afgestraft wordt door Google en daarom dus tegen alle kosten vermeden moet worden.

Lees artikel

PageRank, wat is het en is het nog belangrijk?

google pagerank

De PageRank is een cijfer dat de kwaliteit van een website aangeeft. De PageRank is bedacht door de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin. Het heeft geen directe invloed meer op de ranking van een website, een website met een lage PageRank kan ook op de eerste pagina in Google komen.

Lees artikel

Wat is domain authority?

domain authority

De domain authority, afgekort DA, geeft precies aan wat de naam al zegt: het geeft de autoriteit van een domein aan. Domain authority is door Moz, een grote speler op de SEO markt, in het leven geroepen. Naast de domain authority welke voor het hele domein geldt, heeft Moz ook een page authority. Deze geldt voor individuele pagina’s.

Lees artikel

Conversies meten met Google Analytics

Om te weten hoe succesvol je online marketing inspanningen zijn, is het belangrijk om je resultaten te meten. Deze resultaten noemen we conversies en om deze te meten kun je gebruik maken van de gratis statistieken software van Google: Google Analytics. Lees in dit artikel hoe je eenvoudig conversies met Google Analytics kunt meten.

Lees artikel