6 Plugins om je WordPress admin te verbeteren

Home » Blog » Tips » 6 Plugins om je WordPress admin te verbeteren

Standaard is de WordPress admin vrij compleet. Toch kan het voorkomen dat je je admin iets beter wil maken of dat je functionaliteit mist. Daarvoor zijn er enkele goede plugins die je gratis kunt downloaden zodat je nog meer uit de admin van WordPress kunt halen.

Wat is de WordPress admin?

De WordPress admin noem je ook wel de “achterkant” of gewoon het Content Management Systeem (CMS). Het is de omgeving waar je via /wp-admin inlogt en waarmee je je WordPress website kunt beheren. Je kunt hier o.a. pagina’s, blogs en afbeeldingen beheren. Als je inlogt zie je als eerste het WordPress dashboard met daar in één overzicht de belangrijkste zaken die er op dat moment op je website spelen.

Plugins die de WordPress admin beter maken:

1. Editorial calendar

editorial calendar

De Editorial calendar plugin is eigenlijk onmisbaar voor fanatieke bloggers. Met de plugin krijg je een kalender waarmee je in één oogopslag ziet wanneer een blog ingepland staat. Ook kun je eenvoudig vanuit de kalender blogs inplannen of op een ander tijdstip inplannen.

2. Uitgelichte afbeelding kolom

featured image admin thumb

Om er achter te komen of een artikel al een uitgelichte afbeelding heeft, kan standaard nogal lastig zijn. Je moet eerst het artikel openen om het te kunnen zien. Kan dat niet handiger? Ja zeker! Met de plugin Featured Image Admin Thumb zie je meteen in het overzicht van de artikelen of een artikel al een uitgelichte afbeelding heeft. De plugin voegt een extra kolom aan het overzicht toe en je kunt vanuit deze kolom ook meteen een afbeelding toevoegen.

3. Webmaster user role

webmaster user role

De plugin Webmaster user role voegt een nieuwe WordPress rol toe, namelijk de admin rol. Dit is vooral handig als je een gebruiker net iets minder rechten dan een administrator wil geven maar iets meer dan een redacteur. Met de plugin kan een gebruiker met de admin rol wel bij de widgets en het menu maar bijvoorbeeld geen plugins toevoegen of verwijderen. Iets wat anders niet mogelijk is.

4. Admin columns

wordpress plugin admin columns

Met de plugin Admin columns kun je het WordPress CMS naar jouw wensen aanpassen. Je kunt kolommen toevoegen of verwijderen of de volgorde wijzigen.

5. Google Analytics dashboard for WP

google analytics dashboard voor wp

Met deze plugin kun je je Google Analytics gegevens in WordPress bekijken. Je kunt zelf de data aanpassen zodat het voor jou geschikt is.

6. Broken link checker

broken link checker

Broken links zijn slecht voor je SEO van je website het is dus zaak om deze op te sporen en aan te passen en/ of te verwijderen. Met de plugin Broken link checker kun je dit doen. De plugin zoekt links op die niet werken en je kunt hier via de WordPress admin of via e-mail van op de hoogte worden gebracht.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie