Website onderhoud

Home » Blog » Tips » Website onderhoud

Net zoals als een auto en zoveel andere dingen website onderhoud nodig. Na verloop van tijd gaan bepaalde dingen niet meer helemaal lekker en om dat te voorkomen moet je het nodige preventieve onderhoud plegen.

WordPress website onderhoud

Dagelijks is er een groot developers team bezig met het verbeteren van WordPress. Er worden nieuwe functionaliteiten aan het systeem toegevoegd maar ook oude onderdelen die niet meer goed functioneren worden vervangen en verbeterd. Om van deze updates gebruik te kunnen maken, zul je website onderhoud moeten uitvoeren.

Welke WordPress onderdelen hebben onderhoud nodig?

Er zijn 3 belangrijke onderdelen van WordPress die onderhoud nodig hebben. Dit zijn:

Waarom moet je WordPress website onderhoud uitvoeren?

De allerbelangrijkste reden is om je website veilig te houden. Je leest regelmatig over WordPress websites die gehackt worden. De meeste van deze hacks komen voort uit het uitblijven van onderhoud op de website. In oudere versie kunnen fouten zitten die met updates verholpen zijn. Hackers weten dit en maken misbruik van de fouten waardoor je website gehackt kan worden.

Naast de veiligheid is ook het toevoegen van nieuwe functionaliteit aan de website een reden om je website te onderhouden. De nieuwe functionaliteit kan er voor zorgen dat je website beter werkt of dat er echt iets nieuws aan je website toegevoegd wordt.

Wanneer moet je website onderhoud uitvoeren?

In het WordPress dashboard verschijnen meldingen als er updates beschikbaar zijn. Voor zowel WordPress zelf, de WordPress thema’s en de WordPress plugins verschijnt deze melding. Het heeft de voorkeur om deze updates zo snel mogelijk uit te voeren. Log dus regelmatig in op je WordPress website.

De WordPress updates bestaan uit zogenaamde major en minor updates. Een voorbeeld van een minor update is een update van versie 4.7.1 naar versie 4.7.2. Een major update is bijvoorbeeld van versie 4.6.0 naar versie 4.7.0. Minor updates kun je automatisch uit laten voeren. Updates van thema’s en plugins moet je zelf uitvoeren. alhoewel er ook betaalde thema’s en plugins die automatisch geüpdatet kunnen worden.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie