Website maken voor dummies

Home » Blog » Webdesign » Website maken voor dummies

Een website maken voor dummies betekent zoveel als een uitleg voor mensen die zich net aan het oriënteren zijn voor het maken van een website. Wat komt er allemaal bij kijken om een website te maken. Dat lees je in dit artikel.

Website maken voor dummies, wat is een website?

Een website is een verzameling pagina’s die samen op een computer (server) staan die gekoppeld is met het internet waardoor iedereen met internet toegang en een webbrowser de pagina’s kan zien. De pagina’s worden opgebouwd met speciale talen. Zo is de basis taal voor het plaatsen van elementen op de pagina HTML. Andere talen die er bij komen kijken zijn o.a. CSS, JavaScript en PHP.

Wat heb je nodig om een website te maken?

  1. Een domeinnaam. Een domeinnaam is een naam waarmee een computer op het internet bekend is. Ziet het als een huisadres.
  2. Webhosting. Dit is de ruimte op een computer die gereserveerd is voor een website.
  3. Webpagina’s. Verschillende webpagina’s vormen een website.

Met bovenstaande punten heb je voldoende om een website online te zetten. Natuurlijk komt er nog wel iets meer bij kijken zoals software om de pagina’s te maken en software om een verbinding met je webhosting op te zetten. Bovendien zul je verstand moeten hebben van de gebruikte talen om de pagina’s te maken.

Kan dat niet makkelijker? Ja zeker, er is tegenwoordig hele handige software waarmee de website gemaakt kan worden. Zo’n systeem noem je een CMS. Het populairste systeem dat er op dit moment te krijgen is, is WordPress. Met WordPress wordt het je wel heel makkelijk gemaakt om een website te maken.. Kennis van de talen die gebruikt worden is niet nodig. En het mooist is dat de software geheel gratis is!

WordPress voor dummies

Een website maken met WordPress is vrij eenvoudig. Door het volgen van een training kun je een basis website in een paar uur online hebben staan. Veel providers hebben een automatische installatie waarmee je WordPress in een paar minuten installeert en het nog een kwestie is om de website te vullen.

Wil je ook zelf een WordPress website maken? Volg dan mijn gratis cursus: “Bouw je eigen WordPress website“.

 

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie